Масивно дърво

Последна редакция на 02/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 1 038 пъти

Започваме с царския вариант от палитрата с възможности. Едва ли някой може да отрече, че мебелите от масивно дърво изглеждат величествено и придават на стаята не само уют и топлота, но и стил. Без съмнение най-качествените мебели са изработени именно от масив. Добре направено обзавеждане от този тип може да бъде изумително издръжливо и да служи вярно на няколко поколения. Това е така, защото тук суровината за вашето обзавеждане се добива естествено, а не се произвежда. Когато имате мебели от масив, вие притежавате къс от естествено дърво, а не парчета слепена дървесина.

Друг безспорен плюс е фактът, че дори да започнат да стареят и да показват възрастта си, мебелите от масив могат лесно да се реставрират и отново да изглеждат като нови.

Разбира се, както всяко нещо, те имат и своите негативи. Не можем да не споменем факта, че мебелите от масивно дърво са чувствително по-скъпи от останалите си алтернативи. Друга подробност е, че масивът означава голямо тегло. За онези от вас, които обичат често да се местят или дори само да пренареждат обстановката вкъщи, това може да е проблем.

Вижте още: 7 маси, които ще променят идеята ви за мебел

Свързано:

Идеи за мебели Мебели от масив, MDF, ПДЧ и фурнир - каква е разликата