Допълнителен бонус за избора на подходящ цвят в спалнята?

Последна редакция на 20/04/2024 от Сузана
Източник | Видяно 1 056 пъти

  • За да бъде спалнята колкото е възможно по-уютна, трябва да вземем предвид и нейното местоположение. Ако е насочена на юг и слънцето свети през по-голямата част от деня, можем да си позволим да използваме по-студени цветове - синьо, бяло или сиво. Ако обаче спалнята ни е северна, за предпочитане е да изберем по-топли цветове - като жълто или оранжево.
  • Има и няколко трика, които могат да направят стаята оптически по-голяма, или по-малка. Ако имаме твърде голяма спалня, без колебание можем да използваме по-тъмни нюанси. Ако смятате, че е твърде тясна, трябва да заложите на по-светлите.
  • Можем да увеличим оптично спалнята настрани и на височина, когато направим стените и тавана ярки, а пода по-тъмен. 

Въпреки, че всички цветове говорят свой език, символизират нещо и предизвикват емоции, в крайна сметка решението как да изглежда спалнята ви е ваше. Вие сте тези, които ще заспива там всяка вечер, така че основното правило е цветовете, които ще изберете да ви доставят удоволствие.

Ако искате да чуете и професионален съвет по отношение на най-подходящото боядисване и декорация в дома ви, можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в сайта ни. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте мнения и на предишни клиенти и изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Идеи за мебели Кои са перфектните цветове за спалня?