Определете какви са функциите на стаите

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 562 пъти

Ако вие и вашият партньор имате различни идеи за облика на дадена стая, причината за това вероятно се крие във факта, че имате различна представа за това как ще се използва пространството. Затова, преди да правите каквото и да е било, обсъдете предназначението на всяка една стая. 

  • Ако партньорът ви смята, че дневната е пространство за забавления, в което се гледа телевизия и се играе на видеоигри, вероятно можете да намерите компромис в дизайнерските елементи. 

  • Телевизорът може да се превърне в своеобразен декоративен остров, около който да се гради интериорният дизайн. 

  • И въпреки всичко, след като телевизорът е на предназначеното си място, вероятно любимият ви няма да се интересува от това колко растения или аксесоари има в стаята.

Това се отнася и до всеки друг елемент. Ако място за разкрасяване задължително трябва да присъства в спалнята, то нека да бъде превърнато в ефектен акцент, който да се харесва и на мъжа, и на дамата. Все пак, както споменахме, съвместният живот се гради върху компромиси.

Въпреки всички трудности, които съпътстват създаването на общ дом, именно те правят преживяването толкова емоционално и приятно по един по-особен начин. Все пак е хубаво да се наблегне на това, че с партньора ви имате общи цели и общи виждания за живота. И именно те трябва да бъдат опорната ви точка при създаването на интериора на вашия нов дом. Залагайте на елементи, цветове и текстури, които биха паснали на личността и на единия, и на другия.

Ако това е невъзможно, то правете компромиси. А за да сте сигурни, че облика на жилището ви ще се хареса и на вас, и на любимия ви човек, то е нужно да се консултирате с интериорените дизайнери, регистрирани при нас. Те ще ви дадат важни насоки и ценни съвети относно визията на вашето ново кътче. За да се свържете със специалист, трябва единствено да подадете заявка за проект. След ден вече ще имате готови решения и оферти, които да сравните, за да изберете тази, която ви допада.

Свързано:

Идеи за мебели Съвети за двойки: Как да съчетаете интериорните си вкусове?