Домашно кино

Последна редакция на 25/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 013 пъти

Какво по-хубаво от това да се насладите на любим филм на голям екран, при това в собствения си дом? Още една чудесна идея за обособяване на мазето, е като го превърнете в домашно кино. Така вече няма да харчите пари за билет за филм, а ще пренесете кино изживяването вкъщи. 

А ето и няколко важни съвета, които да имате предвид, ако сте решили да създадете кино зала у дома:

  • Заложете на килим. Ако подът на домашното ви кино е направен от дърво или друг вид подова настилка, звукът, който идва от говорителите на телевизора ще вибрира върху тях, а произвежданият звук ще бъде неясен и неприятен. Килимът ще послужи като изолация на пода, която ще предотврати изкривяването на звуците. Също така е по-добре, ако използвате килими в тъмни цветове за по-ясен изглед на филма.
  • Ако стените на домашното ви кино са в неутрален цвят, ще се наложи да ги пребоядисате в по-тъмен, за да “убиете” светлината. Но избягвайте използването на твърде тъмни цветове като сиво, кафяво и черно. По силата на психологията на цветовете, тъмните нюанси са потискащи.

Може би преди не сте се замисляли за това, но мазето предлага наистина много възможности за обособяване на екстра стая близо до или във дома ви. Време е да преобразите и вашето. Ако сте решили да приложите някоя от споделените идеи, възползвайте се от услугите на опитните майстори в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка за проект, сравнете офертите и изберете изпълнителя, който отговаря на вашите изисквания.

Свързано:

Идеи за мебели Как да превърнете изоставеното си мазе в разкошно помещение?