Люляк е вълшебна дума

Последна редакция на 06/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 840 пъти

Макар и да не идва пролетта, а с нея и приказните аромати на цветята и дърветата, които разцъфтяват, не пречи у дома да осигурите същото преживяване. Повечето хора не могат да подминат без усмивка пъстрите люлякови цветове, чийто аромат се усеща от далече. А защо да не пренесете това благоухание и в дома си? При това по всяко време на годината, когато пожелаете. За тази отвара са ви необходими вода, водка и люляково масло.

Тук имате два варианта за съд. В единия случай бихте могли да използвате вече празно шише от парфюм, което има как да отворите. Забърквате сместа вътре, а след това я разпръсквате когато и където поискате. Ако не разполагате с такова шише, може те да използвате гарафа за вино с коркова тапа. Ароматът пак би се носил леко във въздуха, а когато пожелаете, ще можете да я отваряте и да разпръсквате капки от магическата отвара.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Накарайте дома си да ухае на вълшебство

На колажа са показани двата варианта за дизайн на люляковия ви ароматизатор. Виждате и че бихте могли да сложите и истински люляк в сместа за по-голям зрителен ефект. А благоуханието, което ще се разнесе ще ви действа толкова упояващо, че да достигате до пълно блаженство. Люлякът действа отпускащо, релаксиращо, освобождаващо мисълта. Тревогите и напрежението ще изчезнат, щом усетите аромата му. Не е необходимо да ходите на ароматерапия, след като лесно бихте могли да си я направите вкъщи - безплатно и ежедневно. За цвят на буркана най-добре ще направите, ако се спрете на показаните на колажа варианти. Прекрасна идея е да изберете прозрачен съд. В него бихте могли да поставите люлякови цветенца, които да допълват изяществото на ароматизатора, да го превръщат в съвършен декоративен елемент, който буквално внася природата в дома ви. Ако съдът ви е лилав, ефектът е подобен, защото подсъзнателно винаги ще го свързвате с цвета на люляка. Зелен буркан също би бил добър природен избор.