Автомивка за детски преживявания

Последна редакция на 28/04/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 1 447 пъти

Виждали ли сте нещо по-хитро и весело? Как по-добре да приковете вниманието на децата си от това да им изработите шарена мини автомивка. И тук са ви необходими материали, сходни с нужните за изработката на импровизирания детски гараж. Необходими са ви PVC тръби, подходящ размер колена и T-образни свръзки за основата на вашата автомивка.

На практика "скелето" на автомивката наподобява рамката на детския гараж. Ефектът тук се постига от декорацията. След като сте готови със сглобяването, помислете как да разкрасите автомивката. Най-добре е да използвате т. нар. "макарони" за плуване, които се продават във всеки детски магазин. Подберете любими цветове и облицовайте тръбите с тях. Изберете шарени гъби за баня и ги окачете върху цветни въжета. Дайте воля на въображението си!

Вижте още: Градински столове с неподражаем характер

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 4 свежи проекта, които ще забавляват вас и децата ви през лятото

Ще изпитате сериозни затруднения, ако се опитате са възпитате каквата и да било форма на любов към почистването и хигиената у децата си, използвайки строги и назидателни методи. Винаги помнете, че малките възприемат най-добре уроците, преподадени им чрез игри. Те обичат да създават, защото за разлика от повечето възрастни, все още добре осъзнават творческото начало, заложено в тях. Едва ли ще ви е нужно дълго да убеждавате порасналото си момче, че трябва да мие колата си, предвид отношението на мъжете към автомобилите им. Но все пак не е излишно да предизвикате позитивно отношение към този тип дейност у малкото човече. За целта тук ви представяме интересен "направи си сам" проект, който в рамките на три снимки ви разказва как можете да измайсторите детска автомивка. Както виждаме, демонстрираната на кадрите тук, е изработена от внадени една в други бели тънки тръби. Декорирана е с така наречените макарони за плуване, които могат да бъдат открити в детските магазини. Както макароните, така и лентите, които виждаме, са в различни цветове. Тунелът от квадратни сводове, който се получава, на първо ниво ни посреща с висящи светло жълти гъби, а след тях попадаме на завеса от разноцветни висящи макарони. Предвидена е и жълта табела, която ни уведомява, че това е детска автомивка.