Гараж за многобройните колички

Последна редакция на 27/04/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 1 224 пъти

Този импровизиран гараж за колички е идеалният начин да научите детето да си прибира играчките си. Мотивирайте го чрез игра и заедно с това го научете да паркира колата си още от ранна възраст. Още повече, че за този мини гараж няма да са ви нужни особено скъпи материали. За целта си осигурете:

  • PVC тръби с различен размер, може да използвате останал материал от предходен проект или ремонт, а защо не и дървени крачета на някоя стара мебел;
  • PVC колена и Т - свръзки в подходящия размер;
  • Гофриран поликарбонат за покрив на гаража, бихте могли да го покриете и с мушама или каквото друго намерите у дома;
  • Плат за завеса;
  • Клипси за окачане на завесата;
  • Трион за рязане на тръбите;
  • Ножица, с която да оразмерите завесата;
  • Болтове за закрепване на покрива.

След като сте се снабдили с всичко необходимо, сглобяването е наистина просто. Всичко, което трябва да направите, е да изрежете PVC тръбите в правилните за проекта ви размери и да сглобите рамка, с помощта на колената и Т-образните връзки. Целта е да получите три правоъгълни рамки. Поставянето на импровизирания покрив също няма да ви затрудни, защото тръбите са податливи на пробиване. Важно е да подберете правилния размер болтове, така че те да не стърчат прекалено.

Вижте още: Направи си сам градина в битов стил

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 4 свежи проекта, които ще забавляват вас и децата ви през лятото

Ако ви е омръзнало постоянно да се спъвате или да настъпвате многоброните колички на хлапето си, непременно трябва да видите този проект за детски гараж. Той не ви гарантира, че никога повече няма да ви се случи да видите или усетите как малките моторчета и камиончета се търкалят по пода, но поне от време на време ще ви дарява с минути на спокойствие. Освен това в реализирането му могат да участват и децата, за тях ще е забавно. Колажът от четири снимки, който виждаме тук, представя различни етапи от изработването на детския гараж. На снимките вляво той е вече в завършения си вид, а отдясно само са поставени основите му. Реално в направата му няма нищо кой знае колко сложно. Използвани са PVC тръби, колета и Т-връзки, които са сглобени така, че са се получи рамката. Върху последната вече е поставен покрив от бял гофриран поликарбонат. Добавени са и завеси от бял плат, за които предварително са взети размери, така че идеално да паснат на отворите. Те заместват вратите на истинския гараж. В двете тематично обособени отделения има и различни по клас и вид возила. Отляво са подредени розов, червен и жълт мотори, докато вдясно виждаме малко по-тежка категория от зелен и син камион.