Придайте креативен завършек на огледалата

Последна редакция на 20/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 871 пъти

Огледалата са неизменна част от артистичния облик на дома, като често оборудваме с подобна декорация не само банята, но още дневната, спалнята и дори детската стая. Освен че спомагат за това помещението да изглежда по-светло и просторно, те допринасят за неговия завършен дизайн, особено ако са комбинирани с богато украсена рамка, която пасва на останалата част от интериора.

Ако разполагате с обикновено огледало и търсите начин да освежите неговия вид, то можете да използвате специално алкохолно мастило, за да придадете на част от повърхността му невероятни преливащи нюанси.

  • За целта първо си създайте приятна работна среда, като разстелите найлон на пода и поставите внимателно огледалото върху него.
  • След това разделете огледалото на зони с помощта на хартиено тиксо и нанесете мастилото.
  • Изправете внимателно огледалото, така че мастилото да обхване и ръбовете му и цветовете да се прелеят.
  • След като изсъхне, просто премахнете тиксото и отстранете евентуалните следи от мастило под него с помощта на спирт. Готово!

Вижте още: Удивителни декорации за дома, направени от стари крушки

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 5 интригуващи начина да освежите облика на скучните предмети у дома

Огледалото е незаменима част от обзавеждането на всяко модерно жилище. Независимо дали присъства като част от конструкцията на практичен шкаф за баня или пък е закачено на стената в дневната, огледалото без съмнение спомага за това помещението да изглежда по-просторно, светло и гостоприемно. Често обаче този елемент е подценен и не се замисляме за огромните възможности за творчество, който ни предоставя. Интересна идея за освежаването на този елемент е декорирането му с приятни преливащи цветове, които ще придадат индивидуалност на неговия дизайн и ще спомогнат за приобщаването му към останалата част от интериора. За целта можете да използвате спрей боя или специално алкохолно мастило, което се използва за направата на разнообразни декоративни детайли за дома. Първата стъпка тук е да използвате хартиено тиксо, за да обособите онази част от огледалото, на която бихте желали да придадете нови вълнуващи нюанси. След това нанесете внимателно алкохолното мастило, като е добре да поставите найлон или парче плат под огледалото, така че мастилото да не замърси подовата настилка. След като нанесете цветовете, бавно изправете огледалото, така че боите да се смесят и да създадат приятен преливащ ефект. Оставете да изсъхне и готово! При желание можете да добавите и златисти акценти с помощта на боя.