Превърнете столовете във впечатляващ акцент от интериора

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 783 пъти

Представяме ви няколко креативни идеи, с които да разчупите вида на креслата в дневната или пък столовете в трапезарията или дори офиса.

  • В случай, че разполагате с обикновени пластмасови столове, използвайте цветна боя, за да им придадете нов вълнуващ нюанс, като ескпериментирате с формите и краските. Създайте преливащи цветове или дори холограмен ефект, като използвате останалото фолио от проекта с преобразяването на стенния часовник.
  • Ако пък имате меки и удобни кресла с текстилна облицовка, най-лесният вариант е да използвате обикновени стикери за текстил, като ги прикрепите с помощта на пистолет за топло лепене.
  • Друга идея е да пришиете забавни пухкави помпомни към облегалката на столовете, така че те да се превърнат в основен акцент от обзавеждането на помещението.

Вариантите са много и разнообразни – от вашите предпочитания и креативност зависи на кой от тях ще се спрете!

Макар тези идеи да са по силите на всеки начинаещ творец, има някои неща у дома, които не можем да ремонтираме сами. За по-сложните и трудни задачи, свързани с обновяването на кухнята или пък дневната, потърсете помощ от опитен професионалист, като направите заявка за проект в MaistorPlus напълно безплатно!

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 5 интригуващи начина да освежите облика на скучните предмети у дома

Столовете у дома трябва да бъдат освен функционални и удобни, още достатъчно стилни, така че да допълват перфектно визията на интериора. За тази цел ви представяме няколко идеи за обновяване на столовете у дома, независимо дали те са част от обзавеждането в хола, трапезарията или офиса. В случай, че разполагате с класически столове с пластмасови седалки и дървени или метални крачета, най-лесният начин да ги освежите е като ги боядисате в нов симпатичен нюанс. Доста популярно решение днес е столовете около масата за хранене да бъдат с различен цвят, така че да разчупват семплата обстановка в жилището и да му вдъхнат живот и настроение. Друга идея е да използвате останалото холограмно фолио от последния си творчески проект и да облепите столовете, така че те да станат по-бляскави и впечатляващи. Ако пък столовете са с текстилна тапицерия, можете да прикрепите към тях ефектни стикери и декорации с помощта на пистолет за топло лепене. Друга идея е да използвате значки или самозалепващи се стикери за текстил, които ще разчупят облика на столовете и ще им придадат индивидуалност. Ако сте настроени творчески, можете да подмените изцяло тапицерията на тези мебели, като заложите на ярки нюанси и десени с геометрични фигури или други мотиви.