Малка ваза за пролетни цветя

Последна редакция на 06/05/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 677 пъти

Когато дойде пролетта, все търсите в какво да сложите букет иглики, кокичета или други красиви цветя? Направете си сами малка ваза за тях и украсете дома си, използвайки бурканчета от детска храна:

  • Измийте и подсушете бебешките буркани добре. Сами преценете колко бройки от тях ще ви бъдат необходими. 
  • Вземете специални бои за стъкло, например акрилните са много подходящи, или такива, които няма да се разтворят от вода.
  • Изрисувайте бурканчетата както въображението ви продиктува. Бъдете оригинални и клеативни. 
  • Или пък ги украсете с апликации, които са устойчиви на влага. Последните можете за закрепите с помощта на силикон за лепене. Можете да използвате всичко - копчета, малки играчки, стикери, прежда или шарено фолио.
  • Вържете на красив възел цветна панделка. Така ще получите завършен вид и ще скриете винтовете (капачките на бурканчетата).
  • Подредете готовите си произведения и аранжирайте според желанията си с живи или изкуствени цветя. 

Вижте още: Оригинални декорации за саксии 

Свързано:

Декорация за стена 4 оригинални приложения на празните бурканчета от бебешка храна

Тази прекрасна идея е идеална за декорация на дома ви по всяко време на годината, но най-вече на пролет, когато можете да внесете красотата на пробуждащата се природа у дома и да си създадете цветно настроение. Ретро мотивът е чудесно допълненение към почти всеки интериор и се вписва прекрасно в пролетната тематика. Бурначетата са боядисани в неутрални пастелни тонове, на които да изпъкват цветята. Леко обелената боя е ефект, който допълва стила. Панделката е заменена от обикновен канап, който също идеално се вписва в цялостния вид. Той може лесно да бъде заменен с панделка с винтидж мотив, която ще придаде цветен акцент. Цветята могат да бъдат естествени или изкуствени в зависимост от предпочитанията ви. Цялостният стил е допълнен с елегантна плетена покривка и старо дърво.