Не се отказвай!

Последна редакция на 27/04/2024 от Mariya Dimitrova

 

  • Ден 4 – коридора

Погрижете се за входа и коридора, за да може да посрещате гостите си на чисто. Изтупайте или директно изперете постелката пред вратата. Избършете вратата с препарат отгоре надолу. Минете пода с моп и препарат, а килимът, ако искате такъв, с прахосмукачка, по възможност перяща. Премахнете всички натрупали се паяжини по ъглите – коридорът е любимото място на паяците, тъй като осветлението в ъглите обикновено е слабо и им позволява да си направят убежище, скрито от очите ви. Не забравяйте да почистите и вентилационните отвори. Те отнемат малко повече време, но ви осигуряват чист и свеж въздух.

  • Ден 5 – дневната

Най-напред приберете всичко, което не си е на мястото и приведете в ред аксесоарите и декорациите. Почистете с прахосмукачка и моп пода, като не пропускате ъглите и зад мебелите. Ще се наложи известно преместване, но все пак не го правите всеки ден. Съберете прахта с кърпа от микрофибър по всички секции, масички, рафтове, сувенири и т.н. Ако искате дневната да блесне, това е задължително. Направете същото с картините и рамките на вратите. Избършете листата на по-големите цветя, които обикновено събират доста прах. Изтупайте възглавниците и постелката за диван, ако ползвате. Тази стая ще ви отнеме малко повече време, но не толкова, че да не можете да го свършите в рамките на половин час.

  • Ден 6 – гардероба

Направете разтоварващ ден и се фокусирайте върху гардероба. Отделете всички дрехи, които никога няма да облечете (всички имаме такива) и ги пригответе са изхвърляне или още по-добре – за дарение. Забършете прахта от рафтовете и направете една добра организация на гардероба си, сгъвайки и разпределяйки дрехите така, че да ви бъдат удобни за взимане. Това ще ви спести време в бъдеще и ще се изненадате колко леки се чувствате, след като подредите гардероба си.

Свързано:

10-дневно предизвикателство за новогодишно почистване - развихри се!