Грешка номер 4: Мръсни уреди за почистване

Последна редакция на 11/05/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 610 пъти

Уредите, които използвате за почистване, ако са мръсни и стари, могат да разпространят бактерии в дома ви и да станат причина за неприятни инфекции. 

  • Ако не се работи правилно с тях и ако не се сменяват редовно, кухненските гъби се превръщат в перфектното кътче за размножаване на колиформни бактерии (салмонела например). 

  • Пералня, която не се почиства редовно, също може да задържа бактерии. При по-продължителен престой там и прането, и въздухът започват да миришат доста неприятно.

  • За да избегнете това, отделете време за измиване на почистващите кърпи и четки, за смяна на вакуумните филтри и за по-обстойно почистване на пералнята. 

  • Инструментите за еднократна употреба като дезинфекционни кърпички са страхотни, но не и ако ги използвате за почистване на цялото жилище. Те с причина се ползват еднократно.

Почистването на дома със сигурност не е най-приятното занимание. В пъти по-забавно е да отидете на разходка в планината, да гледате любим сериал или да се видите с приятели. Но тъй като домът е личното ни кътче, мястото, в което разпускаме и се зареждаме за нови приключения, той трябва да е приветлив и спретнат. Ако той не се почиства редовно и по правилния начин, състоянието му може да се вложи. Затова за да бъде жилището ви чисто и красиво, е хубаво да се грижите за него. И все пак, ако не можете сами да се справите с тази тежка задача, винаги може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас. За да изберете най-подходящия такъв за вашия ремонт, трябва единствено да подадете заявка за проект, която е напълно безплатна. В отговор до 24 часа ще получите няколко оферти, които да сравните, а накрая - да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Грешки при почистването на дома и как да не ги допускаме