Вградени системи за съхранение

Последна редакция на 26/04/2024 от Люси Любомирова

При малките помещения всеки квадратен сантиметър и ценен и трябва да извлечем ползата от него. При съхранението на вещите обърнете внимание на закритите и вградени системи, които са от пода до тавана. Подобно решение освен полезно е и стилно и , както се изразяват дизайнерите, ще спаси стаята от визуалния шум. Така че не се колебайте, а измислете къде и как за монтирате високите шкафове.

Няколко конкретни примера – в кухнята под мивката например поставете кутии за съхранение на перилни препарати и разни домакински дреболии. Освен това може да използвате органайзери за вратите на шкафчетата, където да държите капаците на тенджерите, дъски за рязане и други плоски предмети. В спалнята не оставяте пространството под леглото неизползваемо – ако не разполагате с вградени чекмеджета, потърсете друг начин да съхранявате там завивки или сезонни дрехи.

Когато стаята е много малка може да се откажете от завесите в полза на щори, а от двете страни на прозореца да монтирате отворени рафтове, където да подредите книги или разни други неща. Идея – пред самия прозорец може да ситуирате работното си място.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Цветове, зони и многофункционални мебели – как да декорираме малкото жилище?