Удобство и аромати

Последна редакция на 20/04/2024 от Ирена Петрова

Доказано е, че някои аромати действат стимулиращо на мозъка и подпомагат процеса на учене. Това са маслата от лавандула, розмарин и мента, които повишават концентрацията и същевременно успокояват нервната система. Използвайте арома дифузер в зоната за учене или намажете китките на вашия ученик, преди да седне да учи. Това със сигурност ще повиши концентрацията му и ще осигури спокойствие за пълно отдаване на учения процес.

Не забравяйте да проветрявате пространството. Кислородът е от съществено значение за добрата мисловна дейност и способността за усвояване на нов материал. Отваряйте прозореца за 5 минути на всеки 40 минути. Това е и времето, в което е доказано, че човек е най-концентриран. Малките почивки на всеки 40 минути ще направят ученика възможно най-продуктивен, без да се пренатоварва.

Комфортът също е от ключово значение. Което не означава ученикът да се излегне на дивана и да учи там. Изберете стол, който предлага опора и комфорт. Най-добрите столове за учене предлагат ергономична опора, която позволява неутрална поза на седене. Тази позиция подобрява настроението и способността за фокусиране.

При нужда от помощ в промяната на вашия интериорен дизайн свържете се с професионалистите на МайсторПлюс.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Кът за ученика в малкия дом