Сравнете цветовете и моделите

Последна редакция на 24/04/2024 от Ирена Петрова

Пазарът предлага голямо разнообразие от цветове и модели, необходимо е да отделите повече време в сравнение, докато изберете най-подходящите тонове и шарки, които да паснат идеално на вашата дневна. За да улесните този процес, изберете двата нюанса, които най-добре биха се съчетали с интериора. Ако искате да разширите визуално пространството, изберете светли тонове. Много е важно къде искате да поставите акцент в дневната – върху килима, стените или някоя мебел. Изберете неутрален цвят килим, ако искате да акцентирате върху стените. Килим с ярки цветове и интересни шарки веднага ще привлече вниманието върху себе си.

Тъмните нюанси и различните текстури а идеални, когато искате да скриете петна. За да съчетаете два отделни килима в дневната, придържайте се към дизайни в рамките на едно и съща цветова гама. Винаги взимайте мостри за килимите, които сте харесали, за да ги тествате на естествена и изкуствена светлина в дневната, както и да ги прецените дали добре се съчетават с интериора. Имайте предвид, че цветовете могат да избледнеят от честото излагане на слънце, така че обмислете варианта за устойчиви на избледняване материи.

Ако имате допълнителни въпроси или предпочитате да се доверите на специализирано лице, Майстор Плюс разполага с точните хора.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Как да изберем най-подходящия килим за дневната?