Smart home

Последна редакция на 04/05/2024 от Люси Любомирова

И това не е ново. Познаваме умните домове и откровено им се възхищаваме, затова защото те облекчават нашия и без друго напрегнат живот. Сега технологиите се развиват толкова бързо, че е трудно да сме в течение на всички иновации. Но е възможно и необходимо постепенно да ги въведем в жилището си.  

Всеки детайл в интериора има задачата да опрости ежедневието на собствениците. Всички видове сензори, превключватели с дистанционно управление, таймери, гласови асистенти, интелигентни джаджи са мечтани придобивки за всяко жилище.  

Ако обмисляте подобни промени у дома, но все още не сте готови да инсталирате сложна система за интелигентен дом, започнете с умните "асистенти": прахосмукачка робот, завеси на дистанционното управление, кранове, които помагат за пестене на вода, многофункционални уреди и др. 

Друго, по-мащабно въплъщение на тази тенденция може да бъде проследено на ниво архитектура и оформление. Ако по-рано не се обръщаше внимание на това, то сега дори собствениците на малки жилища се опитват да намерят място за удобните функционални зони: перални помещения, гардеробни, килери. И тук не става дума за място, което да затрупаме с неизползваеми вещи и толкова. Говорим за детайлно планирани и функционални помещения, които да облекчат бита на хората и логистиката в жилището. 

 

Свързано:

Идеи за спалня Интериорен дизайн – 3 водещи стила за 2023-та