Без големи промени в температурата

Последна редакция на 06/05/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 437 пъти

За някои растения преместването в близост до силна топлина или пък в по-студено помещение, не би било благоприятно. Поставянето на растения твърде близо до климатик, камина или вентилатор може да доведе до доста големи проблеми. 

  • Най-често забелязваните промени са повредена цялост на листата и изсъхване. 
  • Папратите и Калатеите са само част от онези видове растения, които със сигурност ще пострадат.

  • Филодендроните и Монстерите пък са сред растенията, които биха понесли смяна на температурните условия.

  • Бъдете внимателни и когато поставяте растения в близост до прозорци през по-студените месеци. Уверете се, че няма течение и че листата не докосват самия прозорец. 

  • Не забравяйте да помислите и за нивата на влажност в помещението. Ако премествате дадено растение от помещение с по-голяма влажност като кухнята, например, в такова с по-ниска, е хубаво да се поставите овлажнител, за да може растението да вирее пълноценно.

Растенията са чудесно допълнение към всеки дом! Грижата за тях обаче изисква време. Ако имате нужда от съвет или помощ при отглеждането на растения, винаги може да се консултирате с професионалистите в сферата на озеленяването, регистрирани при нас. Още сега можете да направете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравнете и да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Идеи за спалня Добре ли е да сменяме местоположението на растенията у дома?