Без компютри

Последна редакция на 28/03/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 197 пъти

Ако трябва да се въвеждат забрани в спалнята, с две ръце подкрепяме следната: никакви компютри, смартфони или донесена от офиса работа за вкъщи. За всичко си има време и място, а бизнесът и електрониката ви следва да не се разполагат в спалнята.

Колкото и да е важен проектът, по който работите в момента, той може да бъде завършен успешно и без да се излежавате в леглото с лаптоп в скута. Използвайте бюро или маса, по възможност в друга стая или най-добре на работното ви място. Отговорът на поредното съобщение във Facebook също може да почака. А телевизор? Категорично не.

Свързано:

Идеи за спалня Как да постигнем романтичен интериор в спалнята

На тази снимка виждаме голяма модерна спалня, където нюанси на кафевия цвят срещат червени и бели акценти. Ивици с различна големина, редувайки светло и тъмно кафяво, определят десена на мокета, с който е постлан подът. Върху голямото легло, чиято подматрачна рамка е скрита зад тъмно кафяв прат, виждаме бял матрак с бежово покривало. Четири стандартни бели възглавници са се скрили зад две декоративниш възглавници в ярко червен цвят и нестандартни форми. Зад бежовата табла за леглото, върху която съвсем леко се очертават правоъгълни форми, контрастира тъмно кафява стена. Тъмно кафяв е избраният цвят за дървото, от което са изработеги нощните шкафчета, разположени от двете страни на леглото, върху които има нощни лампи, отново в подобна гама. Малко пред леглото виждаме семпла бяла масичка с кръгла форма, с чаша кафе и вестик на нея, пред която се виждат тъмен кожен стол и работно бюро с висока лампа, от която щедро се излимва мека жълта светлина, и компютърна клавиатура върху него. Стената вдясно показва дълъг хоризонтален прозорец с венециански щори, под който радиаторите са умело скрити зад тъмни дървени прегради. В левия край на перваза на прозореца е поставена стъклена ваза с розово-лилави цветя. Същата стена, както и таванът, са боядисани в светъл бежов фон, с което да се компенсира по-ниската кубатура.