Осветлението има ключово значение

Последна редакция на 24/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 270 пъти

Препоръката на експертите е в спалнята да има поне три източника на изкуствено осветление за тъмните часове на денонощието. Това е общата лампа в централната част на тавана и две нощни лампи. Тях с половинката си ползвате автономно според нуждите си, които често се случва да се разминават. Допълнителен лампион за по-романтична атмосфера също не е излишен. Удобство е всички осветителни тела да се контролират с ключове, разположени в близост до леглото.

Ако по принцип сте по-романтична натура, изберете абажури, които позволяват създаването на по-мека и ненатрапчива светлина. Сътворете стая с нежен и изтънчен облик.

Вижте още: Уникални дизайнерски легла

Свързано:

Идеи за спалня Как да постигнем романтичен интериор в спалнята

В тази средно голяма модерна спалня геометрията е на почит и съжителства прекрасно с нюанси на сивото и кафявото, примесени с някои жълти акценти. Рамката и таблата на избраното голямо легло са от тъмно кафяво дърво. Леглото е застлано със светло кафяво покривало със сатенен отблясък, чиито шефове, поставени на равни интервали, му осигурямат вертикални линии. Три десена декоративни възглавнички са подредени върху голямото легло, като тези в бяло и жълто са отлично съчетаващи се с един от килимите, решен в подобна цветова комбинация, постлан над друг килим, в сив цвят, заемащ целия под. Други две декоративни възглавнички виждаме, които са бели на кафеви и жълти цветя, а пред тях има една издължена възглавница, на кафеви цветя. Нощните шкафчета са с рамки от тъмно дърво, с чекмеджета с огледална повърхност, а върху всяко от шкафчетата има поставени високи нощни лампи. Стената зад леглото показва кафяв тапет с бял принт на ромбовидни фигури. Кафявото продължава и към стената вляво, декорирана с две по-големи и едно по-малко жълти декоративни цветя. Следва плътната завеса, в светло кафяв цвят, покриваща прозореца и точно пред нея е поставен удобен черен кожен шезлонг с квадратни форми върху него. Стените продължават нагоре над бели корнизи, като над корнизите се вижда ивица тъмнокаяво и веднага над нея - светло кафяво оцветяване на стените.