Предимствата на мрамора в домашния интериор

Последна редакция на 28/03/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 811 пъти

От 70-те години на миналия век мраморът е предпочитан избор на интериорните дизайнери, а през последните години има засилен интерес към него като дизайнерски елемент или конструктивен материал. Това са предимствата му в интериора на дома:

  • Луксозна естествена красота: той буквално повдига естетиката във всяка стая. Традиционно се използва в кухнята за плотове и подово покритие. Малко материали могат да се сравнят с красотата на мрамора.
  • Елегантна цветова палитра: мраморът, като гранита, се предлага в множество цветове, което дава възможност на дизайнерите да индивидуализират облика на интериорните пространства. По-светлият мрамор би бил идеален в класическа или модерна баня, а мраморът с тъмно тониран рисунък може да се използва за добавяне на екстравагантност в кухнята.
  • Добавя стойност към дома: луксозното излъчване, привлекателността и изключителността на този материал вдигат стойността на всеки дом. С мрамор не само ще създадете стилно жилищно пространство, на което може да се наслаждавате, но и добавяте стойност към вашия дом.

Вижте още: 10 забележителни бани от мрамор

Свързано:

Идеи за баня Добавете класическо усещане и лукс с мрамор в своя дом