Основните разлики между балкон и тераса

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 394 пъти

Терасата носи неочаквано очарование, но балконът впечатлява с уютност и комфорт. Кои са обаче основните разлики между тях?

  • На първо място това е размерът. Големината е от значение за тях, тъй като терасите са много по-големи от балконите. Съвременното строителство се придържа към този принцип и го утвърждава.
  • Функцията е следващата определяща разлика. Докато балконите са винаги прикрепени към някоя стая, то терасите се славят със собствено пространство. Доста често имат отделни входове и са напълно отворени пространства. Има случаи, в които те могат да се покрият и да станат част от някоя от стаите.
  • При балконите има по-голямо разнообразие, защото те могат да бъдат както отворени, така и затворени помещения.

Ако искате да преобразитера наличното място, но все още не знаете как, допитайте се до опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Възползвайте се от техните съвети и различни оферти, цени и срок за изпълнение, като пуснете напълно безплатно заявка.

Свързано:

идеи за тераса и балкон Основни разлики между балкон и тераса

Отвореното помещение в жилището е онова приятно място, на което всеки търси спокойствие. То може да се изразява по много и различни начини. За някой комфортът се изразява в релаксираща чаша студена напитка, за други това е четене на книжка в уютната обстановка. Двата балкона и двете тераси, които са представени на колажа са очарователни и интересни. Намират се на горния етаж и впечатляват с невероятна гледка. Растенията са неизменна част, върху която се залага както при декорацията на всяко едно помещение в дома, така и на откритите места. На първата снимка е представен един изумителен балкон. Той е отворен е семпло декориран. Подът е дървен и уютен. Върху него е постлана светла черга. Столовете са чаровни, а декоративните възглавнички са елемент, който не бива да се пропуска. Бялото властва в семплия балкон. Индустриалната визия е допълнена от изчистени детайли. Комбинацията между дърво и метал създава една съвременна визия, която става все по-характерна за модерното жилище. Двете тераси са големи и просторно. Тази тяхна характеристика ги прави все по-предпочитани. Минималистичността и ниските мебели обгръщат отвореното пространство. Палетните допълнения биха стаята изумително и напълно подходящо. Подът е изграден от камъни, избрани заради здравината и твърдостта.