Билки на балкона… А защо НЕ?

Последна редакция на 28/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 011 пъти

Да, собствениците на малки балкони също могат да мечтаят за градина! Билки и подправки, а защо не и дребни сортове зеленчуци.

  • На толкова малка площ е по-добре да използвате парапетите и стените.
  • Осигурете си широки дървени парапети, където можете да разположите сандъчета за вашата градина. Можете да използвате изцяло дървени огради, които ще подсилят провансалския дух на балкона. 
  • Прикрепете към стените дървени скари, на които можете да поставите висящи цинкови кофички с ароматни подправки – босилек, розмарин, магданоз. Можете дори да засадите малки зеленчуци и да превърнете балкона в импровизирана зеленчукова градина.
  • За да завършите облика на прованса в тази картина е добре да поставите широко дюшеме на пода и мазилка по стените.
  • Подходящи аксесоари и малко изобретателност са достатъчни да усетите селския дух, сега е момента да поровите по тавана на баба.

Вижте също: 5 лесни декорации за градината, които да направите сами още днес

Свързано:

идеи за тераса и балкон 5 идеи за градския балкон

Tози балкон е на нисък етаж почти квадратен, ограден е с декоративна дървена ограда, на пода широко дървено масивно дюшеме. Терасата е претрупана с растителност. Върху широкия парапет са поставени пластмасови сандъчета с подправки, зелени, и цъфтящи – розмарин, магданоз, мащерка, изобилие от саксии с цветя, мушкато, калдъръмче, сакъзче, декоративна папрат, лимонено дърво, саксия с бръшлян, около която са наредени кръгли речни камъни, пластмасова етажерка с петунии в бели цветове, на ниско дървено столче са поставени саксии с латинки, тръбен стол с дървено седалище от 60 те е отрупан с мушкато в червени цветове, малка зелена лейка се кипри между цветята. Терасата изобилства и със зеленчук – краставички, поведени по дървената ограда, високи и буйни домати, пипер. В центъра на терасата върху килим в розово и бежово е поставена тръбна масичка с железен плот, около нея два стола, тръбни с кожени седалки. В средата на масата керамична саксия с разновидност на алое.