Нов стил в дома с нови щори

Последна редакция на 10/05/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 602 пъти

Ако още не сте избрали своите щори, то тези тип кепенци са едно класическо, може би малко позабравено, но далеч не и неактуално решение на това как да спрем слънчевите лъчи в дома си през лятото. Така, освен слънцезащитните функции, които изпълняват, те биха придали безвремие на вашия дом с допълнително усещане за романтика.

  • Освен пряката си функция да ни защитат от слънцето, щорите тип кепенци имат и ред други ползи. Те помагат за по-добрата изолация на дома ни като регулират стайната температура и подпомагат работата на климатика, предотвратяват теченията. 
  • В зависимост от материала, от който са изработени, биха могли да ни предпазят и от опасните ултравиолетови слънчеви лъчи.
  • Най-честите материали, които се използват за изработката на подобни съвременни щори включват дърво, по-евтини дървени имитации и UV-устойчив винил, който не избелява и не променя цвета си с времето.
  • Ако пък не желаете да избирате щори и за спалнята, вижте кои са тенденциите при завесите, с които също може да решите частично проблема със силното слънце: 5 интересни тенденции при избора на завеси за спалнята

Свързано:

Видове сенници за прозорци през лятото