Трансформации на трапезария преди и след ремонта

Публикувано на 27/08/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 22/10/2019 | Видяно 3 423 пъти

Хубавата трапезария помагала за подобрение за вкуса на храната. Или по-скоро помага по-лесно да се приеме някой кулинарен провал. Несъмнено всяка минута, прекарана с любимите хора е много ценна. Още по-приятно е, когато е в компанията на вкусни ястия. И къде другаде освен в трапезарията може да се случи това?

Вие и семейството ви заслужавате това помещение да бъде хармонично, стилно и комфортно. Днес ще ви представим различни трансформации, през които са преминали няколко трапезарии. Намерете вдъхновение и трансформирайте и вашата. В случай че имате нужда от професионално съдействие, потърсете регистрираните при нас специалисти в интериорния дизайн.


Просторна трапезария - напълно възможно!

Трапезарията е може би едно от местата, на които цялото семейство прекарва най-много време заедно. Поради тази причина това любимо място трябва да бъде уютно и комфортно. Дори и вашата трапезария да е много голяма, има няколко трика, с които да я направите да изглежда по-просторна:

  • Както можете да видите на снимката, след ремонта много от елементите в стаята са премахнати - декоративни възглавнички, огледало, различни по-дребни предмети и аксесоари и т.н. По този начин погледът „не се разсейва“. Премахването на килима създава оптическата илюзия за по-голямо пространство. 
  • Променена е и декорацията на прозорците. Преди са използвани щори, а след това пердета. Така количеството светлина, което прониква в стаята е повече. 
  • Вече ремонтираната стая е по-светла и заради новия полилей, които допълнително акцентира върху масата. 
  • Премахнати са два от столовете, използвани преди това, което дава възможност да още малко пространство.


Малко цвят променя всичко

Реализираният проект показва ясно как не ви е нужна смяна на всички мебели, за да промените много от вида на вашата трапезария. Цветовете и десените са незаменим помощник в тази мисия. Боядисването на мебелите или стените е лесен и достъпен начин за трансформация.

  • Пребоядисването на стените и основните мебели в стаята променя изцяло интериора. Топлите тонове: прасковено, керемидено, кафяво са заменени от по-студените: сиво и бяло. Това дава елегантен и класически вид на новата трапезария. 
  • Тапицерията на столовете може да не е променена, но са поставени бели калъфи. Те допълва усещането за промяна и изтънченост. 
  • Премахната е картината от стената, както и други по-дребни детайли, които не са в съзвучие с новия интериор. Полилеят е подменен с такъв с по-нестандартна визия, но с винтидж елементи. 

Вижте още: Преди и след ремонта: 4 помещения изгряват с нов и свеж облик


Индивидуалност и комфорт

Има трапезарии, чието пространство не е никак лесно за трансформация. Такива са тези, които са свързани в дневната или кухнята. В този "Преди-след" проект ясно се очертава основната нишка в интериора - добавяне на много стил и индивидуалност. Напук на факта, че кухнята е в съседство.

  • Обемната и неелегантна пейка, а също и столове в бяло са подменени със стилни и семпли столове в приятен пастелен цвят.
  • Просторната маса е запазена, но е подходящо съчетана с новите мебели. 
  • Шкафът с отворени рафтове е заменен с такъв с врати в топъл кафяв цвят. Той придава един подходящ акцент и позволя прибирането на дребни неща, далеч от любопитните погледи на гостите. 
  • Избрано е и по-абстрактно осветително тяло, което разпръсква светлина в различни посоки на стаята. Всички детайли сякаш разказва приказка за  собственика на това жилище. 

Вижте още: Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни


Нови мебели за нови спомени

„За да си създадете нови спомени, изхвърлете старите“ - това важи с особена сила за мебелите. Снимките ясно показват промяната:

  • Старите столове са подменени с нови. Нестандартните им седалки придава свеж и неангажиращ вид на стаята. 
  • Промяната на осветителното тяло преобразява цялото помещение, като осветява стаята много по-добре, заради разнопосочността и увеличения брой електрически крушки. 
  • Шкафът за посуда е заменен от няколко по-ниски шкафове, върху които е разположен малък диван. 
  • Щорите са заменени с нови, по-свели. С тяхна помощ помещението изглежда по-просторно.

Начините, по които можете да преобразите трапезарията си са безброй. Сигурни сме, че сте се влюбили в поне едно от предложенията и искате да го пренесете и във вашия дом. В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да се обърнете към опитните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта