Уникална мансарда с обзавеждане от палети в индустриален стил

Публикувано на 26/05/2017 от Мария Илиева | Последна редакция на 26/05/2017 | Видяно 15 936 пъти

Лофтът се намира в историческа сграда в Италия и е реконструиран с интериор в съвременен индустриален стил, с мебели от палети. Двамата дизайнери залагат на няколко основни материала: избелено дърво, гладка индустриална настилка, метал и стъкло и различни мебели от палети, които създават уникалност на пространството. Разходете се с нас в следващите редове, за да му се насладите, точно като нас!

Жилището е разположено в общо пространство, като отделните зони се преливат една в друга анфиладно. Индустриалното въздействие е постигнато с чистотата на семпли тоналности - сива гладка настилка от шлайфан бетон, доминиращо въздействие на избелен дъб в конструкцията на тавана, ахроматично третиране на основните елементи в черно, сиво и бяло, а единствените акценти са осветителни тела в ярко червено. Въздействието е семпло и елегантно. Красотата в това жилище е в простотата. И най-вече в естествената светлина, която облива всяка една зона, създавайки неповторим простор и лекота.

За обзавеждането собствениците се доверяват на мебелите от палети и определено това е похватът, който ги отличава с оригиналност, практичност и лесна изпълнимост. С това те получават удобство, оригинално решение с минимални средства. Точно това е подходът, с който всеки може да постигне личното си щастие в собствения си дом по свой уникален начин. Ако сте готови и вие за освежаване на дома, свържете се с доказали се интериорни дизайнери, които да развият и осъществят всяка ваша идея.


Диван от палети в мансардно жилище

Мястото за релаксация във всяко жилище, разбира се, е диванът. В тази светла и просторна мансарда той е конструиран от палети, като меките части са от големи възглавници, избрани в цвят от светло сива тоналност, а акцентът е постигнат с най-семплия и чист цвят - бели възглавници. Диванът става особено забележим и значим, благодарение на черната стена с оригинален принт, избрана за фон. Паното зад него е също в черно-бялата гама, за да придаде завършек на шикозното пространство. Естествената светлина е основното предимство на мансардното помещение. Тя достига всички кътове и създава атмосфера на спокойствие и ведрост, идеално място за посядане с книга в ръка.


Трапезарията в мансардното жилище

От дневната преминаваме неусетно към пространството на трапезарията. Там ни очаква голяма бяла овална маса. Заобиколена е с контрастиращи черни кожени столове и разкошен цилиндричен пендел от червен текстил, висящ централно над нея. Отново стилът е семпъл, изящен и запомнящ се. От едната страна, по фасадната стена дизайнерите разполагат етажерките. Те допълват общата хармония без да се натрапват, тъй като са естествено продължение на материала от покрива. В същото време създават удобство в трапезарията, като дават възможност върху тях да бъдат изложени различни аксесоари, любими малки неща, носещи обаче толкова голямо щастие. Разбира се и една малка нощна лампа допълва създадения уют.


Баня и кухня от палети

Особено оригинална е банята. Пространство, което смайва със своята светлина, простор, дързост и красота. Санитарните уреди, мивки и вана, са разположени в свободностояща островна композиция, интегрирана отново в общото пространство, дори без преградна стена, в близост до къта за работа. Очевидно стопаните на този дом няма какво да крият и напълно премахват преградите. Банята може да бъде видяна дори от дневната. Нестандартното третиране на дома е разкрепостено и свободно. Докато вие си работите, половинката може да готви и да сте отново заедно, а още по-интересната версия е да си взема вана или душ едва на 2-3 метра разстояние...


Банята от палети, в детайл

Преди да си тръгнете оттук все пак искаме да ви покажем банята още по-отблизо и в детайл. Не за друго, а защото наистина сме силно впечатлени от похвата на обединяване на всички пространства в едно, до толкова, че дори банята и тоалетната са комбинирани с работния кът, кухнята и дневното пространство. Съвсем съвременно и нетипично за традиционалистите. Обаче вероятно все повече този подход ще намира приложение сред младите хора, които искат животът им да е лесен, практичен, семпъл, изчистен и ненатоварващ - точно контрастен на тежкото и стресиращо градско ежедневие. Възможностите за третиране на едно пространство са безброй, тази е просто една, но каква! Коя е вашата интерпретация на разгледания интериор? Готови ли сте да приложите последните иновативни интериорни решения? Сега имате възможност да се свържете с доказали се изпълнители, като заявите проект напълно безплатно и изберете професионалист след направен оглед и разгледана оферта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта