Как да създадете перфектната скандинавско-бохемска всекидневна

Публикувано на 05/12/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 05/12/2019 | Видяно 2 099 пъти

Ключът към красивото е в качеството, не в количеството. Малкото всъщност е многото. Тази тенденция се е появила много отдавна и в нея се състои истината за минимализма. На тази идея се основава скандинавският стил. Противоположно на това схващане, бохемският декор е свързан с възприемането на максимализма. Колкото повече, толкова по-добре. Но какво се случва, когато минимализмът и максимализмът се срещнат? Създава се визия, която е уникална и запомняща се. Именно заради това ви представяме нестандартната комбинация между семплото и и цветното, изчистеното и шареното.

Скандинавският декор за дома е свързан с дървото, земните тонове и изчистените линии в интериора. Докато бохемският обединява в себе си ярките цветове, нетрадиционните шарки и нестандартните декоративни елементи. В тази статия ще можете да се запознаете с вариантите за комбинация на двата стила и как най-добре да ги включите в декора на всекидневната си. За професионален съвет и успешното реализиране на желанията ви, можете да се обърнете към интериорните дизайнери, регистрирани в нашия сайт.


Използвайте неутрални цветове в комбинация с шарена декорация

Скандинавският стил на декор се асоциира със земни тонове и неутрални цветове, тъй като е изключително семпъл. Точно с тяхна помощ може да постигнете този дизайн в интериора и в дома си.

  • Добра идея е да добавите много топли нюанси към декора. Начинът да направите това е като поддържате стените бели и декорирате с естествен материал и семпли мебели.
  • За да съчетаете пищния бохемски стил с тази минималистична визия е добре да добавите шарки и цветове на помещението. Това може да се случи изключително лесно като заложите на типични бохо аксесоари – шарени килими, пуфове, декоративни възглавнички в ярки цветове. Може да се доверите и на различни произведения на изкуството, които да съживят стаята.

Вижте още: Шест грешки при избора на цветове за дома


Заложете на естествени материали

И двата стила, скандинавски и бохемски, се характеризират с дизайн от естествени материали като дърво, юта, ракита и други. Чудесна идея е да им се доверите и да ги включите в декора и мебелния подбор. Те добавят чудесен стил и поддържат неутралните и земни тонове. Използването на естествен материал като дърво ще повлияе много повече на атмосферата в стаята от обикновените аксесоари и ще хармонизира цялата структура на декора. Съвсем смело може да ги използвате за:

  • Облицовки на стени;
  • Подходящи мебели за дневна - маса, секция, ТВ шкаф;
  • Аксесоари - декоративни елементи, щайги, рамки за картини или снимки.


Килим върху килим

Друга идея е да поставите различни килими един върху друг. С тях освен неподражаем уют, ще внесете и страхотен елемент в стаята.

  • Скандинавският стил не включва килими, които да бъдат от стена до стена, а вместо това има много килими (в неутрални цветове, разбира се) в помещението.
  • Бохемският декор е свързан с използването на забавни, цветни и шарени килими. Можете да ги поставите един върху друг и да създадете страхотна визия.
  • Когато става въпрос за наслояването на черги, най-добрата практика е да поставите ярък килим върху такъв с по-неутрални цветове. По този начин бохо килимчето подчертава зоната, която се използва, докато неутралният отдолу разширява топлото усещане, без да пречи на декора. 


Удобни места за сядане

Скандинавският стил е свързан с функционалност на мебелите. Иначе казано чисто декоративните мебели без никакво предназначение не се използват често. От друга страна, бохемският стил, залага именно на пищната и свободна декорация, която много често няма определена цел. Удобните места за почивка са основна част и в двата стила, което означава, че можете да се възползвате от тях и да направите чудесна комбинация.

  • Заложете на висящите люлки, пуфчета и меките одеяла като постелки. Целта е да направите привлекателно и удобно пространство с функционални зони.
  • Добавете много възглавници и меки декоративни завивки и направете тези кътчета перфектни за релаксация.
  • Не пропускайте да добавите и зелени растения. Те са много удачен вариант за постихането на перфектната скандинавско-бохемска всекидневна.

Вижте още: Как успешно да приложите монохромен дизайн в дневната


Пуснете естествената светлина във всекидневната си

Естествената светлина в помещенията е това, което най-силно обединява бохемския и скандинавския стил.

  • Заложете на големите прозорци, които много лесно ще ви осигурят необходимото количество светлина, за да изглежда помещението светло, просторно и приветливо.
  • Съветваме ви завесите да бъдат в бледи и неутрални цветове.
  • За да вдъхнете живот и цвят на всекидневната си, можете да добавите огромни саксии с цвята. Така и въздухът в стаята ще бъде по-чист, и вие ще се чувствате като на разходка в джунглата. 
  • Идеята на всички тези съвети е да намерите перфектния баланс между двата стила дизайн. Трябва да добавите нужното количество неутрални цветове и да ги смесите с цветните аксесоари и ярките шарки. 

Комбинацията от бохемски и скандинавски стил може да намери отлично приложение във вашата всекидневна. По този начин ще внесете в дома си уникален стил, който ще ви кара да се усмихвате всеки ден. В случай че не сте сигурни как да го постигнете, може да се допитате до доказаните професионалисти, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мненията на предишни клиенти и вземете най-правилното решение. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта