Модерна дневна от средата на миналия век

Публикувано на 17/12/2019 от Атанас Янев | Последна редакция на 17/12/2019 | Видяно 1 539 пъти

Дневната е може би най-значимото пространство във вашия дом. Мястото за социализация, приятни разговори, гледане на телевизия, четене на книги, слушане на музика. Затова е от особено голямо значение дневна ви да има свой собствен, оригинален и неподражаем стил. Днес ви представяме модерна дневна от средата на миналия век – този стил от 50-те години е естетика, издържала на времето, която е много актуална и към настоящия момент. Ако искате да създадете подобен дизайн в дома си, при това – без да ремонтирате всичко, което вече притежавате и обичате, тази статия може да ви помогне. На ваше разположение са и регистрираните в платформата на MaistorPlus опитни и квалифицирани професионалисти, които ще ви бъдат от полза, независимо дали искате да обновите вашата дневна, спалня, кухня или друго пространство от дома си.


Столът - задължителен акцент в стила на 50-те

Днес все повече хора са заинтригувани от стила на 50-те години, тъй като той е пряко свързан със съвременното изкуство, архитектура, интериорен дизайн и вече настъпилата ера на технологиите. Столът е задължителен акцент от този стил.

  • Преди години, Чарлз и Рей Еймс са създали Lounge Chair Eames – луксозни и красиви дървени столове. Те са вдъхновени от столовете в клубовете от най-различно естество, така характерни за 19-ти век, които със своя популярен стил оставиха неизлечим белег в най-различни аудио-визуални произведения – игрални и документални филми – и с течение на времето стават неизменна част от дневните на много хора.
  • За да имате ретро стил в дневната е добре да се спрете на подобен стил столове. На пазара се предлага достатъчно широка гама от видове, цветове, материали и дизайни. 
  • Характерното за тях е, че наподобяват фотьойл, но с основата си имат крачета. 
  • Безкрайното удобство е техният най-голям плюс. Нито една табуретка или обикновен стол няма да ви дадат несравнимият комфорт на стола от 50-те.

Вижте още: Как да тапицираме сами стари столове


Масичката за кафе е на фокус

Масичката за кафе е задължителен елемент в дневна в стила на миналия век. Този елемент от стила на 50-те се е появявал в почти всяка модерна тогава дневна и бил нещо като концептуален център на самото холно пространство – мястото, на което се оставят напитките, и което е предпоставка за дълги и интересни разговори.

  • Типът маса, който е особено повлиян от естетиката на средата на века, е масичката за кафе с т.нар. „крачета за коса“.
  • Този тип маси са изключително щадящи пространството във вашата дневна, освен това са достатъчно семпли и същевременно – стилни и красиви.
  • В дизайна им няма нищо излишно или кичозно. Техният семпъл външен вид ги правят подходящи за почти всеки стил и интериор.


Диванът в дневната – няма как да минем без него

Всяка дневна разполага с диван. Дори и тази от 50-те години.

  • Стилът на дивана от средата на века е много отчетлив. Няма нищо прекалено или натруфено в дивана от 50-те години. Това отразява страхотното усещане за функционалност и баланс на тогавашното дизайнерско изкуство.
  • Диванът обикновено е нисък и правоъгълен и е проектиран с контрастни текстури. Единствените декоративни елементи при него са няколко по-големи възглавници.
  • Той създава едно чувство за аристократична тежест, без да съдържа в себе си нещо прекалено, изкуствено или ненужно. Освен това, има невероятната способност да "отваря" холното пространство, а това му качество въобще не е за подценяване.

Ако искате да разширите пространството в дома си, да му придадете специфична атмосфера и да го заредите с невероятна енергия, един от най-добрите начини да го направите е да заложите на модерна дневна от средата на миналия век. Не забравяйте, че винаги може да потърсите професионално съдействие от майсторите, регистрирани при нас. Винаги може да направите заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта