Да открием новата индивидуалност на дневната

Публикувано на 24/07/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 18/09/2019 | Видяно 1 115 пъти

Когато сме в дневната, мястото, където прекарваме най-много време вкъщи, искаме да се потопим в атмосферата на стаята - тази, която сами сме създали. Има много и различни начини да подчертаем индивидуалността на дневния си тракт – дали чрез мебелировката, дали чрез характерни декоративни решения, дори промяната в цветовете може да постигне много.

Тук ще ви предложим няколко възможни варианта за това как да освежите своята ежедневна стая и впоследствие да се насладили на това, което сами сте постигнали. Разбира се винаги може да се обърнете към  интериорните специалисти, регистрирани в нашия сайт, които ще ви помогнат да реализирате идеите си.


Ретрото не е демоде

През определени периоди от време ретро стилът отново идва на мода, но вие не трябва да чакате това да стане, за да придадете на дневната си именно този стил.

  • Тук декорацията ще има основно значение – стари, но добре поддържани и запазени телевизионен приемник и радио или грамофон, поставени върху мебели, отговарящи на епохата. Вече стаята говори сама за себе си.
  • Диванът и табуретките също са в този дизайн, създаден преди десетилетия, но пък освежени не само от морскосиния цвят, който е в унисон със стените.
  • Авторските произведения на изкуството допълват интериора и му придават широта.

Вижте още: Внесете цветно очарование в дневната


Уединение в дневната

Възможно е в дневната да търсите своето уединение. То също трябва да бъде изразено с подходящия интериорен дизайн.

  • Не искате нищо повече от удобен диван, стол за всеки случай, мека табуретка, която може да се използва и за масичка. На една ръка разстояние за етажерка с любимите ви книги.
  • Основен детайл тук е светлината, която е насочена точно там, където ви е най-удобно да четете. В останалото пространство светлината е приглушена и създава настроение за приятна уединеност, тишина и спокойствие. Насладете му се – вие сте го създали.


Камина ще преобрази дневната ви

Присъствието на огън в ежедневната ви стая променя изцяло обстановката. Огънят изразява топлина, уют, а защо не и страст и задоволеност.

  • Този символ на живот във вашата стая ще осветли не само нея, но и целия дом.
  • Големите прозорци и чистите цветове вече създава настроение за свобода и светлина, но камината, играта на пламъците, пукането на сухите дървета, аромата на огън ще ви върне към нещо изначално, към природата и нейната сила, както и към носталгични спомени от детството.
  • Всичко това ще ви привлича към тази дневна и тя ще се превърне в любимото ви място, както и за вашите гости.


Постмодернистично, но и топло

Дори да сте почитател на изчистен и модернистичен стил, където линиите са ясно очертани и строги, това не означава, че трябва да лишите дневната си от топлината, която е нужно да присъства в едно помещение, където прекарвате голям период от времето си.

  • В случая основна роля играе цветовото решение. Централно място тук има многофункционалният диван в оранжево. Да, той изглежда „офисно”, но много лесно се превръща в удобно място, където да се изтегнеш в цял ръст.
  • В същото време изглежда като място, където могат да се съберат много хора, които да прекарат времето си в комфортна обстановка.
  • Завесите на високите прозорци е съчетан с този на дивана и чудесно се съчетава със светлината, идваща отвън.


Планинска хижа, но у дома

Това предложение за дневна би било най-подходящо за вилата ви, но би паснало и на градския ви дом, особено ако гледката е към градина или планина. Всичко е облицовано в дърво – стени, таван, под. Единствено камината е със специално подбрани обли камъни. Огънят се вижда през огнеупорното стъкло. Пламъците допълват топлината, която се предава от характера на дървото. Мебелировката е в пълен синхрон, включително и люлеещият се стол, на който да прекарвате зимните вечери, заобиколен от целия този уют и усещане за дом. Перфектното място, което да споделите с близки и приятели.

Това са само няколко от възможностите и идеите, които могат да ви помогнат да дадете нов живот на дневната си. Ако вече сте решили да се заемете с тази творческа дейност, но имате и нужда от помощ и професионално мнение и съвет, обърнете се към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете напълно безплатно проект, изберете най-доброто решение за вас и създайте нещо уникално във вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта