Четири красиви дневни в скандинавски стил

Публикувано на 27/08/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 05/11/2018 | Видяно 4 441 пъти

Скандинавският стил има няколко основни качества, заради които си струва да бъде избран. Той е семпъл и изчистен с основни бели, черни и сиви цветове, с което позволява влагането на повече въображение в декорацията. Ако решите след време да трансформирате дневната - с подобни основи лесно можете да го постигнете. А заради непринудения си семпъл дизайн, скандинавският стил навлиза все по-засилено в интериора на съвременните домове и бива предпочитан от повечето изявени професионалисти. Ако със следващите идеи ви вдъхновим да предприемете промени в своето жилище - разчитайте на специалистите по интериорен дизайн, които лесно могат да превърнат всеки ваш проект в реалност.

Виж още: Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни


Семпли основи с цветни акценти

Ако ви се иска да приложите скандинавския стил в своята дневна, но някак еднообразните цветове ви притесняват - ето метод, с който можете да внесете щипка свежест и разчупеност в дизайна. Нека главен фокус бъдат основи в типично скандинавски цветове като сиво, бяло и черно, но изберете и един специфичен цветен детайл, който да внася контраст и разнообразие сред монохромното великолепие. В случая изборът е зелена табуретка и черга до прозореца, които присъстват в компанията на свежо растение в прозрачна стъклена ваза. Абстрактната картина на стената отдясно също хармонизира с посочените зелени детайли, като в нея се вливат и други земни природни тонове. Плетеният комфортен шезлонг определено е друго необходимо парченце от цялостния интериорен пъзел. 


Още симпатични акценти и хармонично обединение на три помещения

В тази дневна успешно се обединяват три основни помещения в едно. Започваме отляво с дискретната минималистична кухня. В центъра се разполага трапезарията с компактна бяла маса, заобиколена от столове в ярък цвят за акцент и свежест. А вдясно от нея пространството се затваря от комфортен хол с бял диван, интересна масичка и уютен мек килим под нея. Още един акцент се поставя в този ъгъл на стаята, благодарение на настолната лампа до дивана. Над тази част от помещението не можем да не забележим интересния полилей с индустриални мотиви и разположената от едната му страна интригуваща концепция от стенни декорации с впечатляващи форми. Основите, разбира се, са изградени от добре познатите бели и контрастни тъмни цветове, но свежите детайли в интериора внасят необходимата доза закачливост.


Комбинация от стилове и артистичност

Ако във вас се крие артистична личност, която има необходимост да изяви скритите си таланти или интригуващи идеи в интериора - скандинавската дневна може да бъде вашето лично платно, върху което да творите. В настоящата дневна погледът се спира върху няколко интересни интериорни компонента на типично скандинавски бял фон. Тухлената стена в индустриален стил се допълва от умелата комбинация на геометрични форми. Правоъгълните картини по стените и сферичните форми, идващи от глобусите, украсата върху масата и извисеният над помещението прозрачен полилей по интересен начин балансират помещението. Завършекът е ексцентричен с декоративен мотор в десния ъгъл на дневната, който ще допадне на търсачите на силни усещания. 

Виж още: Освежете дневната ефектно и бюджетно в 4 лесни стъпки!


Скандинавският стил разгърнат изцяло

В тази дневна, за разлика от останалите, които ви показахме, скандинавският стил е разгърнат изцяло, като са представени неговите специфични особености във всеки щрих от интериора. Стени в бял цвят и дървен под с винтидж мотиви полагат основите на помещението, а наслагването на материи, текстури и форми запълват празното пространство с внушително, но едновременно с това непрекалено натрапчиво присъствие. Килимът с геометрични форми, коженият диван, кръглите дървени табуретки около масата, черно-белите картини по стените и декоративни елементи около прозореца - всички те са все детайли, с които можете моментално да разпознаете скандинавския стил. Ако ви допадат предложенията ни и искате да ги реализирате в своя дом, или пък имете нужда да почерпите още идеи от професионалисти в бранша - обърнете се към тях и те с радост ще ви помогнат. Заявете проект напълно безплатно и разгледайте получените оферти, за да изберете най-добрата сред тях.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
177 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта