Спиращи дъха тийн стаи, които мигновено ще пожелаете

Публикувано на 12/08/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 27/08/2019 | Видяно 1 698 пъти

Ако търсите идеи за спални помещение за вашите тинейджъри, помислете какво харесват те и се опитайте да си представите перфектната стая през техните очи, не през вашите. За тях спалнята не е просто удобно помещение за спане, а мястото, където те могат да избягат от света на правилата и командите.

Най-важното нещо е да помните, че тяхната тийн стая е олицетворение на същността им. Тинейджърите ще оценят най-много стаята, ако тя има облик на малък лично техен апартамент, където ще могат да извършват своите любими дейности без да бъдат притеснявани от никого. Без значение от размера на помещението, то трябва да бъде подходящо за писане на домашни, събиране с приятели, забавления, спане и други хобита на вашето подрастващо дете.

Тук ще ви покажем няколко страхотни идеи за тийн стаи, в които сме сигурни, че и вие и вашият тинейджър ще се влюбите. Не се колебайте да се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus и да заявите съвсем безплатно проект.


Мултифункционална стая!

Мултифункционална стая е много повече от удобна спалня. Когато тинейджърите започват да опознават света на независимите възрастни, идеята за помещение, в което да учат без да бъдат наблюдавани, да се събират с приятели, да тренират, да свирят на пиано, да рисуват или правят нещо друго, което ги вълнува, е много по-важна от идеята за удобна спалня, където да спят по 8 часа на вечер. Затова социалният аспект тук е много значим. Всяка стаят е важно да включва тези три мини части:

  • Място за спане
  • Място за учене
  • Място за събиране с приятели

По този начин вашето дете ще се чувства комфортно и удобно в своята крепост, която ще бъде олицетворение на неговите вълнения и любими занимания.


Обзавеждане, което предразполага към удобство!

Важно е да обърнете и специално внимание на удобството на вашия тийнейджър в стаята му. Специалистите съветват: 

  • За да освежите вида на помещението добавете малък плот, който да играе ролята на бюро, но да не заема толкова място. Той ще бъде подходящ за четене и писане на домашни, както и за подреждане на дребни предмети и декорации, но ще бъде една идея по-нестандартен и различен.
  • За да осигурите комфорт на тинейджъра си, можете да добавите меко малко диванче, което е във формата на пейка. Ще върши същата работа като дивана, но ще заема много по-малко място и може да бъде използван и като скрин.
  • Добавете няколко цветни възглавнички и килимче в средата на стаята. Тези декорации със сигурност ще придадат една по-приятелска и шарена атмосфера в помещението.

Вижте още: 4 бързи и практични идеи за стилна малка спалня


Цветната стена е на мода!

Докато възрастните предпочитаме мястото да излъчва спокойствие и приятна атмосфера, тинейджърите оценяват повече ярко наситените стени, графитите и стаите, от които се излъчва силна енергия и индивидуалност. Някои от основните съвети, които можем да ви дадем щом става въпрос за стените в стаята са следните:

  • Комбинации от фигури и рисунки;
  • Фототапет с интересен сюжет;
  • Ваденки за стени, които могат да се свалят;
  • Красиво изрисувани графити по стената;
  • Любими думи или цитати, изписани в ярки цветове. 

Много е важно стаята да бъде обзаведена по вкуса на вашия тинейджър. По този начин той наистина ще я харесва и ще я приема като своето малко апартаментче, в което може да се скрие и в същото време да извършва своите любими занимания. 


Спалня + мини хол!

Как ви се струва идеята за комбинация на две стаи в една? Тук, ние ще ви покажем нагледно как можете да съчетаете тийн спалня с тийн хол. Знаем, че липсата на място понякога се оказва сериозна спънка при някои от нашите любими интериорни идеи, но решение винаги се намира. Представете си типичното двуетажно легло, но леглото на долния етаж да е заменено с удобни диванчета, табуретки или меки пейки. По този начин осигурявате на вашия тинейджър не само спалня, но и приятно местенце, където да се събира и весели с приятели.


Пространство за съхранение!

Нека си признаем, че тинейджър и подредена стая, са две понятия, които много често не съвпадат. Разхвърляните стаи са просто част от техния процес за превръщането им в зрели хора, но мястото за съхранение е нещо, което на пръв поглед смятат, че не им е необходимо, но със сигурност в последствие ще оценят. Има много разчупени варианти щом се отнася до избор на обзавеждане. Благодарение на по-интересна декорация и подредба, мебелите за съхранение на вещите и дрехите им, могат дори да привлекат любипитството им и сами да пожелаят да ги използват. Избирайки цветни, нестандартни чекмеджета, лавици, рафтове, скринове, вие правите първата успешна крачка към създаването на навик у тях за подреждане.

С  помощта на утвърдените интериорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus можете да сътворите перфектната спалня за вашия тинейджър и да постигнете забележителни резултати. Необходимо е единствено да изпратите безплатна заявка, да сравните офертите, които ще получите в отговор, и да изберете най-подходящата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
59 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта