Романтични рози в английски стил за вашата модерна градина

Публикувано на 28/05/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 2 450 пъти

Лятото е все по-близо. А с него идва и желанието да имаме приказна градина. За да стане тя факт, сме ви приготвили едно разкошно цвете, подходяща за всеки двор - розата.

Днес сме ви приготвили интересни и практични съвети за това как да използвате различни видове рози в английски стил, за да облагородите вашето градинско пространство. Тези цветя не изискват особени грижи, но трябва да бъдат гледани с много любов. Само така, те са готови да отвърнат със същото и да бъдат истинска наслада за сетивата.

И все пак, ако не сте достатъчно смели, за да се впуснете сами в разкрасяването на двора си, на сайта на MaistorPlus винаги можете да намерите информация за регистрираните в нашата платформа опитни и доказани изпълнители, да разгледате техните бизнес страници и мненията на различни клиенти за работата им, при това – напълно безплатно.


Старите английски рози – класиката си е класика

Старите английски рози са с пищни венчелистчета, нежни цветове и аромат на деликатен парфюм – това са цветя, които ще променят градина ви.

Те са изключително издръжливи и имат способността да повтарят своя цъфтеж, което ги прави особено предпочитани сред градинарите, които знаят какво точно търсят и къде да го намерят.

Букетът от рози, който ще ви представим в тази статия, включва два вида рози в стар английски стил с меко оцветяване на кайсии, които са невероятно издръжливи, специални и красиви:  

  • Лунна светлина (Moonlight) в Париж
  • Кардинг Мил (Carding Mill)


Никой не може да устои на Moonlight в Париж

Кой би могъл да устои на роза с име като Moonlight в Париж? Веднага ви навява асоциации с нежни цветове, сатенени венчелистчета и неповторим аромат.

  • Това растение има романтични цветчета от английска роза (26-40 венчелистчета на цвете), които варират от наситена кайсия със златист нюанс до светло розово.
  • Интензивният аромат на роза се усеща навсякъде около нея.
  • Въпреки че буквалният превод на този вид стара английска роза е „лунна светлина“, въпросното цвете предпочита слънчево място. Moonlight в Париж е готова да посрещне гостите ви и със сигурност никой не може да й устои!


Кардинг Мил (Carding Mill) е само за ценители

В предлаганата от нас колекция от английски рози присъства Кардинг Мил (Carding Mill).

  • Открита от Дейвид Остин, Carding Mill предлага буйни цветя със средно 80 венчелистчета в топли нюанси на розово, кайсиево и жълто.
  • Младите пъпки са с мек оранжев цвят и леки жълти тонове, като цветовете омекват с развитието на цветята.
  • Цънало цвете включва около 80 венчелистчета в нюанси на наситено кайсиево розово с бледожълти долни страни.
  • Богатият аромат на необикновено спокойствие и свежест е прекрасна добавка към очарованието на този вид английска роза.
  • Carding Mill има прави стъбла и бързо образува заоблен храст с височина 120 см. х ширина 90 см., който има дълга продължителност на цъфтеж.

Вижте още: Правилно аранжиране на цветя в лятната градина


Вашата модерна градина се нуждае от романтиката на розите в английски стил

С невероятните видове английски рози, които ви представихме в тази статия, във вашата модерна градина винаги ще цари лятно настроение и специфична атмосфера, която лесно може да бъде усетена и забелязана.

В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се консултирате със спциалистите по озеленяване, регистрирани при нас. Освен това в сайта ни по всяко време можете да направите безплатна заявка за проект - за обновление на градината, кухнята, банята, дневна, спалнята или друга зона във вашия дом. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги и изберете най-подходящата за вас.


Тагове:

Двор

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта