Наръчник за избор на витрини за хола

Публикувано на 11/05/2020 от Радина | Последна редакция на 11/05/2020 | Видяно 2 674 пъти

Преди много векове се смятало, че колкото по-високо е положението на човек в обществото, толкова по-луксозен трябва да е и домът му. Всеки собственик е считал за необходимо да изложи всички най-ценни неща на показ.

Представите за това не са се променили кой знае колко, защото днес отново ни се иска да декорираме дома си с важни за нас вещи, които желаем да станат достояние и на околните. Някога за това са се използвали масивни шкафове, а сега те са заменени от витрините. В случай че имате нужда от изработване на мебели по поръчка, винаги може да се консултирате с професионалистите, регистрирани при нас. 


Витрините - гаранция за практичност и елегантност

Стъклото на витрините предпазва предметите от прах, температурни промени, влага, както и от белите на любимите ви домашни животни. Освен това всички чинии, чаши, чайници и други подобни ценни вещи, винаги ще бъдат пред очите ви.

  • Важно е да отбележим, че витрината ще създаде усещане за лекота и прозрачност в стаята, защото благодарение на стъклото, шкафът ще изглежда лек.
  • Стъклото ще добави и светлина и тържественост в стаята, без да претоварва.
  • Резбованите модели и винтидж обзавеждането ще допринесат за художествения характер на дома ви.

Ако поставите витрина в стаята, вече няма да се налага да се чудите къде да приберете сервизите, които не използвате всеки ден.

Вижте още: 7 атрактивни домашни барчета за вдъхновяващи питейни преживявания


Различнитемодели на витрини - кой е подходящ за вас?

На пазара изборът на витрини е много разнообразен. Можете да изберете модел, който ще подхожда както на голяма, така и на малка стая. При проектирането на всекидневната, тези мебели трябва да бъдат избрани, като се вземе предвид големината на пространството и останалите мебели, които ще бъдат разположени.

  • Ъглова витрина – тези витрини са средни по размер, заемат малко място и събират достатъчно неща. Такива модели обикновено имат полукръгла форма като така придават завършеност на интериора. Най-често ъгловите витрини са с една врата.
  • Скрин – това е ниска витрина под формата на шкаф, който има 3 или 4 стъклени рафта. Обикновено скриновете се поставят по дължината на най-дългата стена или близо до дивана. Тъй като скринът се вижда добре от всяка една точка в стаята, в него можете да поставите всичко това, с което се гордеете и е ценно за семейството ви - стари сервизи, чинии с колекционерска стойност или екзотични порцеланови фигурки.
  • Монтирана витрина – най-често такава витрина е окачена на стената, заемайки свободното пространство по вертикала. Този вид витрини придават завършеност на интериора - те могат да бъдат квадратни, правоъгълни или заоблени със стъклени врати.

Вижте още: 6 икономични идеи за освежаване на старите мебели, които да изпробвате още този уикенд


Какъв материал да изберем?

  • Дървото е традиционен избор, който се е използвал и в древността. В съвременния свят е модерно да не се пренебрегва традиционното. Най-често срещаният цвят на дървесината е орехът. Такива мебели изглеждат елегантно и се съчетават с класически стил. Не забравяйте, че дървото устоява на времето и ако е лакирано със сигурност ще влезе в употреба и на внуците ви.
  • МДФ и ПДЧ - МДФ се счита за най-евтиният материал, така че търсенето му е голямо.Трябва да се има предвид, че мебели от такъв материал не са особено издръжливи. Лакът в ПДЧ, нанесен в един слой, предпазва повърхността от различни влияния и повреди, като придава на шкафа и лек блясък.
  • Стъкло - витрините от закалено стъкло са идеалното допълнение към модерния интериор и стая, декорирана в стила арт деко или класически. Стъклото е добър вариант и за много други стилове.
  • Метал - металните стелажи са изработени от стомана, те са боядисани с помощта на прахов емайл. Елегантните витрини с характерния лъскав блясък ще се впишат в интериора на стилове като минимализъм, модерен или хай-тек.

Ако обмисляте ремонт в жилището си и имате нужда от професионални съвети, то архитектите и дизайнерите, регистрирани в сайта ни, са насреща, за да ви дадат чудесни идеи и решения. Направете безплатна заявка за проект, а след това сравнете получените оферти и изберете най-доброто за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта