7 умни джаджи, от които всеки високотехнологичен дом се нуждае

Публикувано на 16/07/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 24/04/2018 | Видяно 6 271 пъти

Скоростта, с която се развиват технологиите, променя осезаемо не само бизнес-климата, но и начина, по който можем да организираме жилищата си. Устройства, впечатляващи с екстрите си, приближават бъдещето до нас с всяка изминала секунда и ни правят все по-интерактивни и неограничени в комуникациите. В следващите редове ще ви разкажем за 7 умни джаджи, от които всеки високотехнологичен дом се нуждае, а при необходимост от преустройство на вашия, специалистите, регистрирани в MaistorPlus, са винаги на вашите услуги!


Киносалон, видеовръзка и концертна зала навсякъде у дома

Интелигентното устройство, с вграден компютър, приспособено специално за домашно ползване, се нарича Keecker. Оборудвано е с 360 градуса видео и аудио камера, мощна прожекционна система, която може да се завърта на 90 градуса. Позволява ви да прожектирате филми, да разглеждате снимки, да сърфирате из нета, да провеждате видеоразговори. Всяка стая в дома ви може да се превърне в киносалон, видеовръзка или концертна зала, като използвате някоя от стените ѝ за екран.


Умното устройство, което познава любимата ви музика

То се казва Prizm и е толкова умно, че безпогрешно разпознава музикалните ви вкусове и от тонколоните в дома ви всякога звучат любимите ви песни. Съобразява кое да е следващото парче, според присъстващите в стаята и конкретния случай, по който са се събрали. Колкото повече го използвате, толкова по-добре се справя със задачата си да ви осигурява перфектния музикален фон.

Вижте още: Уникални хайтек изобретения с изключителна функционалност


Перфектната температура за всяко ястие

Meldknob+clip е контролираща система, която се грижи всяко ваше ястие да се готви с перфектната за него температура. Разполага с умен бутон, който прикрепвате към съществуващия на печката си. В зависимост от избора ви на продукти, които да приготвите за обяд или вечеря, съобразителната джаджа определя подходящите градуси за печене, пържене, варене. В добавка системата е снабдена с над хиляда готварски рецепти, за които получавате точни напътствия по време на целия кулинарен процес.

Вижте още: Уреди, които ще ви превърнат в истински кулинарен виртуоз


Винаги във връзка с вашето семейство

Запознайте се с Bocco! Чаровният робот ви помага да бъдете винаги във връзка със семейството си, дори когато сте далеч от дома. Изпращате гласово съобщение до него чрез приложение, инсталирано на смартфона ви, и Bocco ще се погрижи то да бъде получено. Можете също да предадете текстово послание, което после портативното роботче ще изрецитира на глас.

Вижте още: Общувайте с домашния си любимец дори от разстояние с шпионски комплект


Интелигентната грижа за вашите растения

Интелигентната грижа за вашите растения носи името Planty и ви позволява да наглеждате и поливате растенията си чрез специално приложение на смартфона ви, когато не сте вкъщи. Необходимо е да добавите снимка на растенията си в приложението, да напълните контейнерче с вода, което е част от устройството, и да сте свързани към домашния си интернет чрез Wi-Fi. Допълнителни екстри, които предлага Planty, е да следи състоянието на почвата, температурата, да ви сигнализира всеки път, когато някое от растенията ви се нуждае от нещо и да ви напътства как по най-добър начин да го отглеждате.


Осветление за всяко настроение

Дигиталният регулатор за осветление Zedcon избира каква да бъде светлината в съответното помещение, според музиката, която звучи, кое време в денонощието е или други специфични предпочитания. Можете да контролирате дистанционно осветлението в стаята, използвайки приложение във вашия смартфон и да създадете желаното от вас настроение във всеки един момент.


Термовизионна камера за бързо откриване на проблеми

Термовизионна камера, оборудвана с компютър, която съдейства да се анализират евентуални температурни проблеми в дадена сграда, със сигурност значително би улеснила живота на всеки свой притежател. Ремонт и освежаване във вашия дом също може да се случи с лекота, когато се доверите на опитни професионалисти. Направете безплатна заявка бързо и лесно, без обвързване, сравнете оферти и препоръки от предишни клиенти и заложете на изпълнителя, който ще превърне жилището ви в сбъдната мечта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта