Няколко интересни идеи как да използваме старата стълба

Публикувано на 09/09/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 09/09/2022 | Видяно 4 112 пъти

Нищо в нашия дом не е за изхвърляне, просто понякога ни липсва въображение, за да му дадем ново предназначение и да му вдъхнем живот. Старата дървена стълба не прави изключение. С нея бихте могли да внесете усещането за кънтри стил в дома си или да си създадете функционален декор, подходящ за всеки сезон и тип жилище. За да ви улесним, сме ви подготвили няколко интересни идеи, с които лесно можете да трансформирате старата стълба в нещо красиво и да разнообразите интериора на дома си.

За още идеи и помощ в интериорния дизайн можете да се свържете със специалистите на МайсторПлюс.


Лесен и удобен кухненски рафт

Няма домакиня, която да не се е сблъсквала с проблема “къде да прибера всички съдове”. Стара стълба е чудесен начин да добавите допълнителни рафтове към вашата кухня, които са полезни и придават на помещението страхотен вид на селска къща. Просто поставете дъски с необходимата дължина върху стъпалата, за да създадете рафт. Ако имате място, това е чудесно допълнение към вашата кухня и ви дава много място за всички чинии, чаши и съдове, които няма къде да приберете. Креативно е, хваща окото и е изключително удобно, когато искате всичко да ви бъде под ръка, без да ви се пречка.


Поставка за къщичка за птици

Ако имате двор, можете да превърнете старата дървена стълба в поставка за вашите къщички за птици. По този начин не само ще осигурите дом за птичките, но това е и красив начин да разкрасите двора си. Просто поставете триъгълна стълба на избрано от вас място в двора и прикрепете къщичките за птици към всяко стъпало на стълбата. Така ще създадете свой собствен малък град за птици и със сигурност ще привлечете погледите на гости и съседи с артистичната визия на старата стълба.


Рафт за книги

Нетипично, нали? Но тъкмо затова привлича погледа и изненадва с неочакваността и гениалността на едно толкова просто решение. Можете да вземете двойна стълба и да я разделите, превръщайки я в две прекрасни лавици, срещащи се в ъгъла между две стени на стаята. Ако нямате двойна стълба, просто вземете две по-малки стълби и ще получите същия ефект. Ще получите страхотен рафт за книги, който да “настани” книгите, останали извън библиотечката ви. Страните са с идеалната ширина за задържане на книгите на място. Остава ви единствено да прикрепите стълбата за стената с помощта на планка.

Ако планирате боядисване или декорация на вашия дом, свържете се със специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта