Направи си сам: Стена за катерене

Публикувано на 30/10/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 30/10/2019 | Видяно 8 055 пъти

Ако имате деца вкъщи, със сигурност се чудите какви кътчета за забавления да им създадете. В днешно време има толкова различни варианти! В Сан Франциско, дизайнерът Реган Бейкър прави прекрасен кът за деца, който включва играчки, мебели с детски размери и разбира се най-забележителното - стена за катерене! Е, сигурно вече се чудите как точно се прави. В следващите стъпки ще ви дадем информация!

Не сте достатъчно сръчни и се страхувате сами да изработите подобен проект? В случай че имате нужда от помощ, потърсете съдействие от регистрираните професионалисти в сайта MaistorPlus. 


Няма две еднакви стени

Стените за катерене трябва да се направят според нуждите на хората, които ще я използват. И най-вече спрямо разпределението на вашия дом!

  • Най-важните въпроси са: На каква възраст са децата? Какво ги интересува? С какво обичат да се забавляват? Отговорите на тези въпроси ще спомогнат за избирането на формата и позицията на стената, както и типа на катерачни хватки.
  • Важно е внимателно да се изяснят всички тези детайли, за да може децата ви да се забавляват пълноценно в новия си кът за игра. Има два варианта за инсталиране на стена - направо върху стената или върху профили. 

Вижте още: 5 идеи за вмъкване на образователни елементи в декорацията на стената на детската стая


Адаптирайте я към пространството

Най-хубавото нещо и една от силните страни на стените за катерене, е че не е сложно и може да се позиционират навсякъде, също така са и достъпни за всякакви пространства.

  • Височината на помещението не е от голямо значение. За по-ниски помещения експертите съветват хватките да бъдат така поставени, че да позволяват хоризонтално движение.
  • Също така имате възможността да инсталирате стената както навън, така и вътре. Ако изберете да се намира навън, задължително трябва да бъде закрепена добре за земята.

Където и да инсталирате стената, е хубаво да има и подсигурена мека повърхност на пода, за да бъдете спокойни, ако детето падне. 


Ключови решения

Ето кои са най-важните стъпки, които трябва да обмислите и подсигурите при създаването на тази забавна част от дома ви. 

  • След като вече сте избрали локацията, със сигурност ще искате повърхността за катерене да бъде добре оформена и подсилена.
  • Използвайте правилните материали.
  • Позиционирайте правилно катерачните хватки.
  • Осигурете мека повърхност в основата на стената. 
  • Заиграйте се с дизайна. Докато децата растат, размествайте хватките и създавайте нови препятствия!

Ако тази нестандартна идея за забавление ви харесва, но нямате смелостта да я реализирате сами - обърнете се към професионалистите с богат опит, регистрирани в MaistorPlus. Можете да направите своята заявка за проект още сега. След като получите офертите, сравнете ги и изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта