Ето кои са най-впечатляващите тенденции в интериорния дизайн през 2021 досега

Публикувано на 20/10/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 20/10/2021 | Видяно 2 054 пъти

 

Краят на годината наближава и е съвсем естествено да погледнем назад и да видим какво сме направили през изминаващата година и доволни ли сме от резултатите. Или пък да помислим за тенденциите в интериорния дизайн, които са оставили отпечатък в съзнанието ни през 2021 г. Тук разглеждаме и ви показваме някои от най-впечатляващите интериорни решения през последните месеци. И загатваме какво да очаквате през 2022 г. по отношение на декора на дома. 

А в случай, че решите да пренесете някоя от представените тенденции във вашия дом и имате нужда от професионална помощ, не се колебайте да потърсите професионално съдействие от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Завръщането на пъстрите цветове

 

Неутралните цветове винаги ще имат специално място в интериорния дизайн. През 2021 г. обаче започна да се забелязва и приятното присъствие на тонове в по-пъстрите гами. Благодарение на това, че през последните почти две години все повече и повече ни се налага да стоим у дома, осъзнахме, че в жилищата ни липсва цвят. През последните няколко години в дизайна на почит бяха неутрални цветове. Сега обаче това се променя. И освен стил, ни се иска стаите ни да разказват история и да показват характера ни. 

Според дизайнери тенденцията за внасяне на повече цвят в интериора ще се запази и през 2022 г. През следващата година се очаква актуални да бъдат дълбоките тъмни нюанси като графитено, синьо, зелено и кафяво.

Вижте още: Кухня в розово... Защо не?


Място за релакс

 

Още едино от приятните неща, които отминаващата година ни носи, е пораждащото се у нас желание да обособим в жилището си специално място за отмора. Място, в което можем да избягаме от ежедневните грижи и да починем след дългия работен ден. 

Създаването на кътчета, специално отредени за релакс, е важна стъпка към по-доброто ни здраве - и физически, и ментално. Независимо дали ще отделим по-светъл ъгъл или ще преобразим цяла стая, проектирането на красиво място, където да починем и да се отдадем на безгрижие,  е ключово.

Най-често тези кътчета се превръщат в място за домашни тренировки, мини библиотека или пък домашни барове. 


Специален кът за домашните любимци

 

Ако сте един от многото горди собственици на космат приятел, то със сигурност в дома ви сте обособили кътче, което е само и единствено негово. 

В последната година и половина все повече хора станаха собственици на домашни любимци. А тези които вече имаха такива, започнаха да им обръщат още повече внимание. И тъй като домът е мястото, в което и домашните любимци, и техните собственици прекарват най-много време, в интериорния дизайн се забеляза тенденция, при която за косматите приятели се обособява специален кът. 

Ако все още не сте пренесли тази тенденция във вашия дом, имаме няколко решение за вас:

  • Ако имате куче или котка, то обособето пространството под някое стълбище и създайте кътче, в което то да почива или да играе.

  • Рафтовете са идеално поле за игри на всяко коте. Може да преобразите част от тях така, че да може вашия мъник свободно да си играе там.

  • На пазара се предлагат множество атрактивни предмети за котки - играчки, в които могат да точат нотките си или пък интересни мултифункционални легла. 

  • Още един начин да внесете интересен юрих в интериора е като добавите интересни и закачливи купички за храна и вода на вашите любимци. 

 

Тенденциите идват и си отминават, но най-важното е да създадете дом, в който да се чувствате наистина добре. За постигането на мечтаното жилище, можете да поискате професионална помощ от специалистите, регистрирани в платформата ни. Те не само ще ви дадат ценни насоки, но и ще изготвят проект, изцяло съобразен с важите нужди и желания. За да изберете изпълнител, е нужно единствено да подадете заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта