Най-модерният цвят за 2018

Публикувано на 20/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 11/02/2018 | Видяно 7 713 пъти

Когато става дума за цветове, няма как да не забележите най-актуалните нюанси и комбинации в модния бранш. Те са навсякъде - дрехи, обувки, аксесоари, цветни щампи, бижута. Но в интериорния дизайн също има модерни цветове, които се променят през годините и носят разнообразие и пъстри акценти в дома. Ние от екипа на MaistorPlus сме тук, за да ви запознаем с цвета, който ще властва в обзавеждането на домовете през 2018 година. В следващите редове ще ви предложим варианти как да го включите във всяка стая от жилището си. Дизайнерите, регистрирани на платформата, са винаги в крак с най-новото, а майсторите с лекота и професионализъм ще реализират и най-щурите ви хрумки. Но нека сега оставим багрите да говорят – ето го и него, цветът на 2018, дами и господа – лилавото!


Лилавото като комбинация от цветове

Лилавото е сложен цвят, който е резултат от смесването на червено и синьо. Всяка от двете цветови основи е силна и налагаща се, затова и заедно създават този великолепен и толкова пленяващ резултат. Тази година на мода е не просто лилавото, а неговият красив и наситен нюанс, в който преобладава по-скоро студеният син елемент. Той е колкото царствен и силен, толкова и успокояващ, женствен и много елегантен. Ако го изберете за своя интериор, няма да сбъркате.

Помнете само, че много внимателно трябва да го комбинирате с други цветове – най-добре се доверете на експерт, който ще сътвори жилището на мечтите ви в лилаво. Ако все пак решите да действате сами, заложете на комбинацията между наситено лилаво и неутрални тонове – сиво, бежово, бяло. По този начин ще дадете шанс на лилавото да изпъкне и да бъде героят на вашия интериор.


Дневна, окъпана в лилаво

Щом сте решили да бъдете актуални с цветовите си решения през 2018, започнете от дневната. Стаята, която обединява цялото семейство, ще придобие съвсем нов вид ако добавите лилави елементи, които да я освежат:

  • Изберете една от стените и я боядисайте в лилаво, комбинирайте с меки мебели в неутрално сиво и ще получите чудесен интериор за почивка. Подходящо е да заложите и на тапети с нежни флорални мотиви.
  • Ако пък предпочитате само отделни акценти от помещението да бъдат решени във виолетов нюанс, снабдете с него меката мебел.
  • Вариант е също цялото ви обзавеждане да е в бяло, а само една от секциите да привлича вниманието с пурпурните си врати. 


Лилаво докосване в кухнята

Модерният лилав цвят не пропуска и кухнята през 2018 г. В кулинарният кът изпълненият с тайнственост нюанс може да заяви своето присъствие по няколко начина:

  • Решете стените в помещението изцяло в лилаво. На този фон поставете вратички на кухненския модул в светъл кремав цвят. Масата и столовете могат да бъдат прозрачни. Ако разполагате с малка квадратура, последното значително ще олекоти пространството.
  • Оставете бялото да властва из кухнята и докоснете в пурпурен цвят само долния ред шкафчета. Добра идея е, при тази комбинация, подът да присъства в деликатно сиво. 
  • Лилави столове за хранене, които контрастират с иначе изцяло светъл интериор, е още един добър начин да бъдете актуални в кухненската си зона през тази година. 

Вижте още: Цветови кухненски композиции, вдъхновени от храната, която обичате!


Спалня с лилави акценти

Играта с лилавите тонове в спалнята може да приеме най-различни образи в зависимост от внушението, което желаете да постигнете. 

  • Наситен лилав цвят за стените в съчетание със солидни мебели ще придаде тайнствена драматичност на помещението. Ако поставите шалте със златисти мотиви върху леглото, това ще ви доближи до Ориента. За още по-силен ефект, добавете аромат на лавандула.
  • Отделни лилави акценти, комбинирани с неутрален сив или бежов тон носят лекота и същевременно изисканост на мястото, където се случват сънищата ви. Преметнете покривало върху леглото, решено в модерния цвят и нека то си кореспондира с дълги плътни завеси.
  • Или пък оставете само килимът да ви нашепва пурпурни тайни, съвместно с тапет на нежни малки цветя в същия нюанс. 


Поканете модерния лилав цвят в дома си!

Лилавото е дързък цвят, когато говорим за интериорни решения, и именно поради тази причина може да създаде уникален вид точно на вашето жилище. Има толкова начини домът ви да се преобрази и да стане модерното и красиво местенце, за което винаги сте мечтали. Единствено вашето желание и креативност ви делят от сбъдване на желанията ви. 

Ние ви предлагаме възможността да създадете собствен проект, по който майсторите на платформата да създадат всичко, точно така, както го искате – помечтайте тук и сега за промяната и се свържете бързо и лесно с доказаните професионалисти, които ще откриете в MaistorPlus. Можете да наемете изпълнител директно от списъците към конкретни категория и район. Или да опишете проекта си чрез безплатна заявка, да сравните оферти и да се спрете на най-добрата за вас. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта