Връчване на наградите Brick Awards 2018 за български номинации

Публикувано на 06/10/2017 от Мария Илиева | Последна редакция на 06/10/2017 | Видяно 3 342 пъти

На 5-ти октомври 2017 г., в Гранд Хотел София, в зала Триадица се проведе церемонията по награждаването на победителите в българската селекция за Brick Award 2018, на която присъствахме и ние, Майстор Плюс

Brick Award е престижен архитектурен конкурс, който се провежда на всеки две години от 2004-та година насам. Организаторът Винербергер отличава най-креативните керамични решения в архитектурата в цял свят. Така по един по-различен начин лидерът в производството на керамични строителни материали изразява страстта си към тях – дълголетни, устойчиви, екологични и естетични.

В България се проведе националната селекция, в която всички архитекти имаха възможността да се борят за награден фонд от 27 000 евро и да представят страната ни на международно ниво.

На церемонията Винербергер България представи всички участници в тазгодишната надпревара и връчи наградите на българските участници!


Журиране на българските проекти

При журирането на българските проекти е интересно да се отбележи, че Влагането на продукти на Винербергер не е задължително условие! Строителните материали, с които са изградени сградите могат да бъдат с различно приложение – напр. стени, фасади, настилки и покривни решения. 

Целта на конкурса е да покаже, че тухлата е изключително универсален строителен материал, но и модерен и креативен. В същото време конкурсът проследява съвременното развитие и тенденциите в международната керамична архитектура и забележителното ѝ разнообразие от приложения.

Wienerberger Brick Award се организира за първи път през 2004 г. Оттогава на всеки две години се откриват и награждават най-креативните и най-забележителните керамични архитектурни произведения от цял свят. Наградният фонд е € 30 000. Следващите награди Brick Award ще се връчат през 2018 година.


Награждаване с престижната награда Brick Awards 2018, в България

Големият победител e проектът „Къщата и планината“ на арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев от студио Миодизайн.

Втората награда отличи проекта „Ресторант в Белоградчик“ на арх. Ивайло Петков. Наградата беше приета от екипа на 10 architects.

Третата награда - проект „Разширяване на туристически комплекс - “Лифт – гр. Сопот”. Арх. Невена Русева и арх. Пламен Русев

Наградите бяха връчени от арх. Николай Иванов, архитект - консултант към Wienerberger, България. Той изтъкна, че българските проекти са на световно ниво и по нищо не отстъпват на конкурентите си от други страни, затова призова все повече български архитектурни бюра да участват в конкурса.


Критерии за журиране

Критериите за избор са:

  • иновативност в архитектурното решение на сградата;
  • майсторство при влагането на керамични материали.

Освен това аспекти като устойчивост, функционалност и енергийна ефективност са от съществено значение.

Категории:

  • Жилищни сгради;
  • Обществени сгради;
  • Реконструкция;
  • Градски решения;
  • Специални решения, устойчивост и интеграция.


Щастливите победители празнуват

Церемонията на награждаване приключи с творчески беседи и приятен коктейл, където участниците обмениха вълненията и обсъдиха проектите, представени красиво в изложба.

Благодарим на Wienerberger Bulgaria за възможността да присъстваме на събитието и да бъдем сред първите отразили го.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта