Архитектурни проекти за 2024 година: Кои са най-впечатляващите обекти

Публикувано на 11/01/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 30/01/2024 | Видяно 1 876 пъти

С приближаването на края на 2023 г. правим преглед на еволюцията в областта на архитектурата, но също така очакваме с нетърпение най-очакваните проекти, планирани да бъдат открити през 2024 г. Докато Париж се готви да бъде домакин на летните олимпийски игри през 2024 г., няколко проекта са планирали актуализации на инфраструктурата в подкрепа на глобалното събитие. Друг крайъгълен камък за Париж ще бъде повторното отваряне на катедралата Нотр Дам, тъй като реконструкцията на повредения от пожар паметник от 12-ти век е близо до завършване. Изборът на проекти обхваща различни мащаби и програми, от дейности по реставрация и разширяване. Очаква ни интересна година в архитектурен план. Ето кои са трите най-впечатляващи обекта, които ще бъдат завършени през 2024 г.


Египетския музей в Торино

Дейвид Джанотен и Андреас Караванас (от архитектурно студио OMA) бяха наградени в конкурса за обновяване на Museo Egizio в Торино, най-старият в света музей за древноегипетска култура, основан през 1824 г. Печелившият проект предвижда трансформация през 2024 г., препозициониране на музея като научна дестинация и съживено публично пространство. В сътрудничество с местни архитекти и исторически консултант, предложението се фокусира върху приобщаването, включващо покрит двор и свързани помежду си градски стаи, за да посрещнат всички посетители.


Олимпийско и параолимпийско селище Париж 2024

Олимпийските игри представляват едно от най-известните спортни събития в света, събитие, което има важни последици за пространственото планиране и инфраструктурата на града домакин. Следващото издание ще се проведе през лятото на 2024 г. в Париж, Франция. Архитектът Доминик Перо отговаря за генералния план и визията за олимпийското и параолимпийското селище в Париж през 2024 г. Като домакин на разнообразна програма на площ от 119 000 квадратни метра, селището е проектирано да стане постоянна общност в Париж след затварянето на игрите.


Концертна зала на Китайската филхармония в Пекин

Проектирана от MAD Architects под ръководството на Ma Yansong, Китайската филхармонична концертна зала в Пекин е близо до завършване. Определена да бъде постоянен дом на Китайския филхармоничен оркестър, сградата от 26 000 квадратни метра беше присъдена на MAD в конкурс през 2014 г. Той ще създаде нов център за класическа музика и културен обмен след планираното му завършване през 2024 г., въпреки първоначалните прогнози, които поставяха очакваното отваряне в началото на 2023 г.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта