Как да използвате стария велосипед в украсата на новия дом?

Публикувано на 24/06/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 24/06/2020 | Видяно 1 830 пъти

При декорирането на къщи и апартаменти човек винаги може да бъде не само креативен, но и да даде напълно нов живот на стари или непотребни вещи и устройства. За целта могат да се използват стари чадъри, непотребни стълби, празни бутилки за вино, повредени тенджери, тигани, чанти, часовници и ретро шапки, които намираме в сандъците на баба и дядо...

Днес ще поговорим как може да се използва колело от велосипед, който вече е доста стар. Оказва се, че може да се превърне в уникален арт обект. Предлагаме ви няколко чудесни идеи, които наистина се реализират доста лесно. За още съвети и предложения можете да се обърнете към специалистите по интериорен дизайн, регистрирани при нас.


Празничен венец от колело на велосипед – гарантирана красота и стил

Малко силиконово лепило, няколко изкуствени цветя, зелена тел - и колелото от стария велосипед може да се превърне в символ на пристигането на пролетта.

  • Изберете ярки цветове от всички нюанси и зелена тъкан за листа, така че уникалният пролетен венец да ви радва възможно най-дълго.
  • За Великден добавете изкуствени яйца, жълти пиленца, завържете ярки панделки и изненадата е пълна. 
  • Венец, направен от колело, украсено с елхови клони, шишарки, топки и панделки, е оригинален аксесоар за коледните и новогодишните празници. Тази нестандартна коледна украса е подходяща за входната врата и дори за обширна дневна. 
  • За да бъде вашето колело ефектно, може да го напръскате с акрилен спрей с желания цвят преди да започнете с декорацията.

Има толкова много забавни неща, които можете да направите с колело от неработещи велосипеди, нали?

Вижте още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома


Уникален полилей – това е отлична идея

Всеки попилей, направен от колело за велосипеди, е наистина впечатляващ.

  • Закачете колелото за верига и добавете към него ефектна ретро лед лампа или метален фенер, който ви харесва. Повярвайте, това осветително тяло ще е невероятен акцент в интериора на вашия дом. Да не забравяме, че индустриалният декор става все по-популярен всяка година!
  • Велосипедно колело и само една  крушка - възползвайте се от това нестандартно решение, за да придадете на една стая специална атмосфера. Не е нужно да копирате  на 100 процента представените идеи. Вземете велосипедното колело, погледнете стаята си и добавете точно онези елементи, които ще направят вашия полилей уникален.


Стилен часовник от колело на велосипед

Винаги може една празна стена да стане специфична и уникална. Защо да не си направите сами от старо колело на велосипед часовник?

  • Инсталирайте часовниковия механизъм в центъра на колелото, боядисайте отзад стената в определен цвят и после напишете числа на нея.
  • Такава декорация идеално ще се впише в дизайна на детска стая, кухня или дневна.
  • Вместо цифри можете да използвате изображения на плодове, цветя, коли, сърчица и др.
  • Идея – опитайте се да боядисате със спрей или боя спиците на колелото в цвят, който хармонира спрямо интериора на стаята.

Вижте още: Офисът се превръща в естетическо пространство със стена от живи растения


Детска стая – зарадвайте своя малчуган с атрактивна декорация

Детската стая може да бъде много забавна, ако направите от колелото на непотребен велосипед пано или просто използвате стария велосипед като декоративен елемент. Но първо го боядисайте в подходящ цвят.

  • Паното от колело се изработва подобно на венците, за които разказахме в началото. Но в този случай прикрепете към него няколко картонени фигури, например, на супергерои, феи, пластмасови или плюшени играчки и т.н. Така ще имате закачливо пано за детската стая. Реално е възможно да окачите всякакви декорации или изображения там, а това зависи от стила на детската стая.
  • Идея – по същия начин може да се направи и пано за кухнята, като към велосипедното колело се прикрепят с кукички или със силиконово лепило различни малки чинии, вилици, лъжици, черпаци… вие сте на ход.

За да осъществите вашите идеи и за да получите добри съвети, можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете напълно безплатно заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. Сложете началото на креативен творчески процес като ползвате колело от стар и непотребен велосипед.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта