4 декорации със слънчогледи за красив и слънчев дом

Публикувано на 19/06/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 19/06/2020 | Видяно 1 549 пъти

Слънчогледите са най-веселите цветя. Има нещо толкова класическо и семпло, но едновременно с това и слънчево, нежно и магнетично в тях. Комбинацията от цвят, интересен размер и причудливост, прави слънчогледа цвете, което печели сърцата на всеки. Слънчогледите носят усмивка и страхотно настроение, където и да се намират. А къде другаде да красят с чара си, освен у дома.

Тези цветя освен, че са лесно достъпни и бюджетни, са и перфектен елемент, който да добавите в летния декор на всяка стая. Затова и тук сме подбрали 4 невероятни идеи, с които ще постигнете слънчев флорален декор и ще имате весело настроение във всяко кътче на дома. Изпълнението им е лесно и бързо, ефектът- красив и нежен, а фокусът един-единствен - слънчогледът.

А ако имате нужда от помощ с дизайна и декорацията вкъщи, не се колебайте и се оставете в ръцете на едни от най-добрите интериорни дизайнери. Те ще направят всяко кътче на дома ви райско и ще създадат уюта, от който всеки има нужда.


Дайте нов живот на старите съдове

Всеки има в дома си стари съдове, които смята за непотребни, но пък ги трупа ли, трупа. Ето един съвет- съберете старите си буркани и ги превърнете в перфектния декоративен елемент.

  • Нека централният акцент е съставен от стари бурканчета в различни размери и височини. Ако не притежавате такива, можете да ги закупите от всеки интериорен магазин или хипермаркет.
  • За да довършите създаването на красива скица, бурканите сложете върху поднос в средата на масата.
  • След това изберете няколко различни вида и размери слънчогледи. По този начин ще създадете разнообразие, което пък от своя страна дава по-естествен вид. Във всяко бурканче сложете по едно или две стъбла. Добавете и някакво по-малко цвете, изпълняващо ролята на “пълнител”. Перфектни за целта са клонките бръшлян.
  • За още по-елегантен облик, около гърлата на бурканите може да вържете декоративни лентички. 


Нека бъде злато!

Какъв по-добър начин да поканим слънцето у дома от този да използваме в декора си слънчогледи… и злато?

  • Този монохроматичен дизайн ще донесе незабавно слънчево настроение във всяко помещение.
  • За да се запази с жълтата тема, комбинирайте слънчогледите с лимони. 
  • Ако желаете да проектирате своя собствена цветова схема, можете да добавите и други цитрусови плодове.
  • Подредете лимоните в избрания от вас съд така, че да запълните вазата и пъхнете само няколко слънчогледа с къси дръжки.
  • За да завършите картината, отново завържете лента около вазата.

Вижте още: Да превърнем обикновеното огледало в оригинален аксесоар


Семпло, но слънчево

Понякога се нуждаем от много малко, за да получим много. Това се отнася и за декора. За създаването на красив централен елемент ще ви трябват само четири съставки: слънчогледи, кръгла ваза, вода и цветна лента. Може би си мислите, че всичко, което трябва да направите е да съберете слънчогледите и да ги поставите във вазата. Но не е така! 

За да направите цялостна, завършена визия и за да се уверите, че декорацията, която създавате, ще остане на място (и ще изглежда добре) в дългосрочен план, трябва да изобретите по-интересна лентова решетка върху вазата.

  • Купете чиста, водоустойчива цветна лента и направете кръстосан модел над отвора на вазата. Протегнете лентата от една точка на ръба на вазата през отвора до противоположната точка на вазата и я закрепете. След като поставите няколко паралелни ивици през отвора на вазата, добавете още ивици, които се движат по друг начин, например перпендикулярни на първите ленти.
  • Крайният ефект трябва да бъде решетъчен модел с достатъчно големи отвори, където да се поставят стъблата на слънчогледа.
  • Сложете слънчогледовите стъбла през отворите на мрежата, за да се уверите, че вашето творение ще остане непокътнато и здраво.


Цветен венец

Входната врата е нещото, което посетителите на дома ви забелязват най-напред. А за да направите добро първо впчатление, трябва да направите и красива декорация за нея. И за да се чувстват гостите ви топло и уютно още от първата крачка, е хубаво да ги посрещнете с леко и слънчево настроение. Него, разбира се, можете да създадете с помощта на красив слънчоглед.

  • За да изобретите цветен венец, първо се сдобийте с пиафлора. Можете да намерите във всеки магазин за цветя или занаятчийски магазин.
  • Отрежете стъблата на слънчогледите, както и тези на цветята “пълнители”, които сте избрали да ползвате. След това ги оплетете около формата на венеца. Добавете и цветовете на слънчогледа, забождайки ги за формата.
  • Изключително важно е да държите формата (пиафлората) на венеца влажна. По този начин ще бъдете сигурни, че творението ви ще издържи по-дълго.
  • Като последен щрих, овийте венеца с панделка, за която да виси. Voila - топлото посрещане в дома ви е гарантирано!

И така, след като ви показахме как да внесете в дома си красиво настроение с помощта на слънчогледи, е време да задействате креативността си и да измислите още нови и интересни начини да създадете домашен уют.

За изпълнението на хрумките ви, винаги можете да разчитате на опитните професионалисти, регистрирани в платформата ни. Можете да направите безплатна заявка за проект, да сравните резултатите, след което да видите отзивите на други клиенти и накрая да изберете изпълнителя, който отговаря на всички ваши изисквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта