Как да разведрите кухнята си с лекота? Внесете свежест и пъстрота!

Публикувано на 19/07/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 19/07/2017 | Видяно 6 148 пъти

Ако желаете да разнообразите кухнята си, да внесете повече пъстрота, но не искате и да чувате за тежки ремонти и миризма на боя, то не се притеснявайте. Съществува много по-безболезнен и икономичен начин да освежите това помещение. Бихте могли да използвате най-различни и оригинални декоративни елементи, за да придадете напълно нова атмосфера на кухнята си. Цветя, вази и саксии в пъстри цветове, шарени и креативно поднесени сладкиши на масата, изрисувани буркани за подправки или сладки са само малка част от всичко, което би донесло на стаята свежест и ведрина. За по-подробни съвети бихте могли да се допитате и до интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus.


Морковена торта за слънчево насторение

Кухнята е място за хранене. Така че какъв по-добър начин да я декорирате от оригинално поднесена храна върху масата, плота или някой рафт. Но да не забравяме, че е важно и да е вкусна и полезна, за да не свърши в кофата за боклук, след като ѝ се насладите на визията. Морковената торта е чудесен вариант. Изглежда свежо, внася пъстрота, а е и изключително полезна. В никакъв случай не подценявайте ефекта на няколко настъргани моркова в приказния сладкиш. Те предоставят на тялото ви витамин А, който спомага за доброто ви зрение. Освен това неутрализират ефекта на ултравиолетовата радиация и пречистват организма ви от токсините.


Ефектни шарени буркани

Вероятно е изключително трудно да намерите място за всички тигани и тенджери в кухнята си. Но ако желаете да внесете цвят, красота и оригиналност в помещението, ще се наложи да освободите поне малко пространство на откритите рафтове. А ето и какво ще сложите там - най-разнообразни малки, големи, шарени, изрисувани, бледи и ярки буркани. Най-добре е да са прозрачни, за да се виждат и пъстрите подправки, ядки, сладки, бисквити, бонбони, сушени плодове и всичко друго, което ви хрумне да сложите в тях. Бихте могли сами да украсите стари буркани от детски каши например или да си купите вече готови.


Оригиналността е не по-малко важна от вкуса

Вече отбелязахме морковената торта като чудесен вариант за декорация на кухненската маса. Но тя е такава, защото е нестандартна, предизвиква интерес, цветна е и би могла да се превърне в основна тема за разговор. Все пак колко често виждате някого да похапва именно такъв десерт? Ако желаете да разнообразите кухнята си с друга торта, то ще трябва да се постараете малко повече. Сладкишите винаги са вкусни, но за да служат за декорация, трябва и да са оригинални. Или поне креативно поднесени. Торта със свежи плодове вместо обикновено покритите с желатин, пъстри блатове, лесно оцветени със сладкарска боя, или отрязани под интересни форми парчета. Само развихрете въображението си!


Какво по-пъстро и свежо от цветята?

Цвете за мама, цвете за баба, цвете и за любимата. А защо не и за цялото семейство? Цветята са красиви и пъстри. Внасят живот, аромат и свежест, където и да бъдат поставени. Романтика за влюбените, но и наслада за всеки, който ги погледне. Затова и са идеална украса за кухнята, където вероятно прекарвате голяма част от времето си вкъщи. Самите те носят радостно настроение и разнообразие, а ако и вазите и саксиите им са оригинални и цветни, то ефектът е двоен. Бихте могли и да си измайсторите изкуствени - от плат, прежда, пластмаса или хартия, и така цветът им да си остане винаги свеж.

А ако желаете друг да изработи или подбере декорация за кухнята ви вместо вас, то се обърнете към професионалистите, които са регистрирани в MaistorPlus, като заявите своя проект напълно безплатно.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта