Какво по-пъстро и свежо от цветята?

Последна редакция на 20/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 272 пъти

Цвете за мама, цвете за баба, цвете и за любимата. А защо не и за цялото семейство? Цветята са красиви и пъстри. Внасят живот, аромат и свежест, където и да бъдат поставени. Романтика за влюбените, но и наслада за всеки, който ги погледне. Затова и са идеална украса за кухнята, където вероятно прекарвате голяма част от времето си вкъщи. Самите те носят радостно настроение и разнообразие, а ако и вазите и саксиите им са оригинални и цветни, то ефектът е двоен. Бихте могли и да си измайсторите изкуствени - от плат, прежда, пластмаса или хартия, и така цветът им да си остане винаги свеж.

А ако желаете друг да изработи или подбере декорация за кухнята ви вместо вас, то се обърнете към професионалистите, които са регистрирани в MaistorPlus, като заявите своя проект напълно безплатно.

Свързано:

Идеи за къщи Как да разведрите кухнята си с лекота? Внесете свежест и пъстрота!

На колажа виждате шест варианта за декорация с цветя. Горе отляво е един от най-оригиналните сред тях. Свежи стръкове са сложени в дървена поставка в средата на масата. Ако са билки или подправки, със сигурност, биха очаровали с аромата си. А дървото на поставката внася допълнителен уют. Вдясно от това изображение виждате ваза, която е облечена в ръчно изплетен пъстър калъф. В комбинация със слънчевите цветя в нея, тя допринася за позитивната атмосфера в помещението. Следва снимка на най-обикновена стъклена ваза с ярки цветя. Съчетаването й със стилно подредената маса е в прекрасен синхрон. Бихте могли да изберете и вариант с живо цвете в саксия. Но в такъв случай ще ви се налага редовно да полагате грижи за него, за да можете да му се радвате дълго. Долу вдясно виждате и семпъл вариант на ваза с три цветя вътре. Чудесен детайл, който допринася за романтиката на вечерята за двама. Забележете и че никъде няма панделки. Цветята са достатъчно красиви и без излишни украси. И за финал - един креативен начин за декориране - сами да си направите цветя. Долу в средата виждате прекрасен пример за това. Разбира се, вие бихте могли да използвате всякакви подръчни материали, с които разполагате. И не само резултатът, но и процесът на изработка би ви донесъл безброй позитивни емоции.