Поканете бохо стила в дома си

Публикувано на 08/02/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 08/02/2021 | Видяно 3 038 пъти

Едва ли има нещо по-добро от бохо стила, което да е по-подходящо за един великолепен дом. Романтиката, уютът и естествените декори, типични на този дизайн, са наистина чудесно решение за всеки мечтател. И няма как да останат незабелязани. Бохо стилът по страхотен начин успява да даде неподражаема атмосфера. И това може да го приложите дори и в пределите на вашия дом. Стига да знаете как да го постигне, няма нищо сложно в тази мисия. И все пак, ако имате затруднения, по всяко време може да се доверите на доказаните специалисти, регистрирани при нас.

Подготвили сме ви няколко насоки за постигане на дом в бохо стил. Ако ги приложите, със сигурност ще имате впечатляващ резултат. И освен вие, то със сигурно и вашите гости ще останат очаровани.


Цветове и комбинации

Отправната точка във всеки интериорен дизайн е схемата от цветове. Тя е от съществено значение за цялостната визия. Не по-малко важна е за бохо стила:

  • Бежовият цвят си остава най0лесния и бърз начин да постигнете бохо визия. Пастелните тонове са за предпочитане както за тази гама, така и за всеки друг нюанс. Няма значение дали ще се спрете на светлата или тъмна гама на бежово. И в двата случая крайният резултат ще бъде успешен.
  • Бялото е също много добра алтернатива. Като единственият недостатък е, че ще се наложи по-често да освежавате стените. От друга страна пък неговата чистота дава огромна възможност за хиляди комбинации с мебели, аксесоари и обзавеждане в най-различна цветова гама.
  • Тези, които се чувстват наистина сигурни в дизайнерските си умения, напълно спокойно могат да заложат на по-дръзки цветове. В бохо стила определено има място за червено, синьо и зелено, като най-важното правило е правилно комбиниране с всеки един елемент в дома.

Вижте още: Бохо стил – вдъхновение за малък балкон!


Текстилна феерия

Не е тайна, че бохо стилът търпи много текстил. И по-специално – от онзи, мекият, който сякаш те кани в топлата си прегръдка. Много важно е обаче всичко това да бъде в изключително умерени граници и да не бъде в изобилие. Ключът към успеха е в намиране на златната среда, която да даде онази щипка уют, която бохо носи.

  • При избора на килими имате два варианта – по-малки по размер, но по-пухкави или по-големи, но от типа мокетни. Наличието на килими в бохо стила са напълно разрешени дори и за стените.
  • Шалтето на спалнята е най-добре да бъде имитация на зебло. Бъдете подготвени обаче, че такова се намира доста по-трудно. Негова по-разпространена алтернатива са меките одеяла, които ще изглеждат много добре. Не забравяйте, че възглавниците в бохо стила нямат място в раклата. Те трябва да бъдат на леглото, за да допълват визията.


Мебели и обзавеждане

Мебелите са много важен фактор за всеки дом и стил. Те са онова камъче, което много бързо може да обърне каруцата и да провали всички усилия, положени за постигане на даден ефект.

  • Забравете за всички кожени дивани и тапицерии. Те са напълно неподходящи за бохо стила. Дори и тези с бел цвят също няма идеално да си паснат с атмосферата в помещението.
  • Заложете на пастелни нюанси и предимно светли мебели. Светлосиньо и розово за много добро решение за постигане на бохо стил.
  • Дървените облицовки са страхотен избор, с който лесно ще постигнете желания ефект. Бъдете обаче внимателни и не залагайте на тонове от типа венге.


Аксесоари и декорация

Декоративните елементи са най-важният момент в реализирането на бохо стила. Те са онова звено, което дава завършеност на всеки дом.

  • Житни класове и кортадерия (която може да отглеждате и в саксия) са препоръчителни за бохо стила. Хубаво е да бъдат достатъчно високи и обемни, за да може да изпълняват ролята на акцентна точка в стаята.
  • Огледала и картини с дървени рамки са не по-малко удачен вариант.
  • Възглавници с подходящ десен също са препоръчителни за този стил. Хубавата новина е, че в търговските вериги се предлага богата гама от избор, което значително улеснява всеки бохо ентусиаст.

Създаването на дом за мечтатели не е нищо сложно. Единственото важно условие е да знаете как да го постигнете. Всеки елемент е еднакво важен за реализиране на бохо дома. И сме сигурни, че този стил ще ви накара га се чувствате страхотно зад четирите стени на вашата крепост. В случай че имате огромно желание, но нямате визия за нещата, не се отчайвайте. Регистрираните при нас специалисти ще ви помогнат в тази мисия. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
84 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта