Магията на бохемската спалня!

Публикувано на 13/09/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 07/11/2019 | Видяно 1 071 пъти

Фен ли сте на бохемската естетика? Добре, имате късмет, защото днес ще ви запознаем с красотата на този стил и е почти сигурно, че ще се влюбите в него. Обзавеждането или освежаването на дома понякога е доста трудна задача, особено ако собствениците имат разногласия или не следят тенденциите в интериорния дизайн. Ето затова, ние сме тук – за да ви предложим идеи, които да ви вдъхновят и мотивират да започнете смело промяната във вашия дом. Подбрали сме няколко чудесни примера за магията и позитивизма на бохо стила. Насладете им се!

Ако се нуждаете от професионален съвет, интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа, ще се радват да ви помогнат. 


И малката спалня може да се превърне в бохемска приказка!

Спалня в бохо стил е идеална за малко помещение. Бохемската естетика си личи от украшенията и декорациите, като в същото време прави пространството да изглежда по-голямо и просторно.

  • Една чудесна идея за спалня в този стил са орнаментите с дърво. Ще бъде подходяща за вас, ако предпочитате изчистената и спретната бохемска визия. 
  • Ако решите да добавите цветове отново няма да сгрешите. Правилно подбрани те могат да вдъхнат единствено позитивизъм и настроение във вашето кътче за отдих.

Вижте още: Романтично вдъхновение и хармония в дома чрез бохо стила


Семпла и изчистена визия!

Има нещо специално в този тропически бохемски декор, което ни кара да се чувстваме сякаш си почиваме на екзотичен остров с коктейл в ръка. Много хора свързват тази визия с бъркотия, но това е напълно погрешно. Идеите, които сме ви побрали опровергават подобни твърдения на 100%.

  • Семпъл вид, интересна декорация и множество цветя са основните характеристики при обзавеждането на бохемските стаи.
  • Нека не забравяме и люлката, която е чудесна придобивка. Тя със сигурност е перфектното съоръжение, с което да си осигурите максимален релакс, докато например четете книга или пиете кафе.
  • Важно е да не прекалявате с мебелите и аксесоарите. Намирането на баланс е ключов в красивата и стилна визия на вашата бохо спалня.


Екзотичните цветя са завършекът, от който се нуждаете!

Ако предпочитате изчистената визия с по-малко декорации, може би това е стаята за вас.

  • Страхотна идея е да монтирате етажерки, на които можете да наредите малки саксии с растения. По този начин не само декорирате стената, но и придавате живот и настроение на помещението.
  • Друг вариант е да разположите огромни саксии с екзотични цветя в ъглите на стаята. Бохемската естетика е богата и пищна. Няма как да не попаднете на поне няколко декорациите, които да паснат на вкуса и желанията ви.
  • Не забравяйте, че можете да се доверите на палетите и дървените украшения, които са символ на бохо стила.

Вижте още: Пет възможности да придадете ново очарование и красота на спалнята


Декорацията е много важна!

Декорът в една стая е основното, което я прави специална и зашеметяваща, затова си заслужава да се погрижим да е на ниво.

  • Дизайнът на бохемската красота наистина ни кара да се чувстваме все едно сме на плажа, близо до океана и слънцето.
  • Не забравяйте и люлеещия се стол и пуфа, които са гаранция за уют, удобство и пълноценна почивка.
  • Друг интересен декор са плетивата. Те могат много лесно да внесат красота и хармония в дома ви. Окачете ги на стените или ги постелете на фотьойлите, леглото и дори земята. Където и да ги разположите, едно е сигурно – няма да останат незабелязани.
  • Заложете на по-екстравагантни рамки за картини или такива в златно.


Цветовете са чудесен избор, който ще ви накара да се усмихвате постоянно!

Разбира се, не трябва да се ограничавате само с белия цвят.

  • Ако предпочитате по-дива и шарена визия заложете на интересната цветна декорация.
  • Ако не харесвате особено ярките нюанси, винаги можете да разчитате на неутралните или по-бледите цветове, с които отново много лесно ще успеете да разчупите дизайна в стаята.
  • А ако пък сте почитатели на ярките нюанси, давайте смело - нарисувайте вашата пъстра "картина", на която да се наслаждавате.
  • Декоративните възглавнички с нетрадиционни шарки и багри могат само да ви помогнат да създадете тайнственост и магия в помещението.

Надяваме се и вие като нас да се влюбите в красотата, простотата и енергията, които носи в себе си бохемския стил.

Време е да започнете това приключение. Ако имате желание да внесете тази позитивна енергия и във вашия дом, потърсете специалист сред множеството препоръчани дизайнери в MaistroPlus. Изпратете напълно безплатно заявка, след което разгледайте разнообразието от оферти и изберете най-добрата сред тях за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта