Спалня в ърбан стил. Как да я декорираме?

Публикувано на 10/07/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 11/09/2019 | Видяно 1 237 пъти

Без колебание повечето от нас могат да заявят, че спалнята е сред най-обичаните кътчета у дома. Това е мястото, където мечтаем, релаксираме, черпим вдъхновение, четем любима книга, гледаме филм, правим стотици снимки на домашните си любимци, на сутрешното кафе, на съботната закуска в леглото, на тоалета, който сме решили да облечем… И затова точно това помещение не само трябва да е уютно и спретнато, но и добре изглеждащо. 

С навлизането на градския (ърбан) стил в интериора, все повече хора избират да обзаведат домовете си точно в него. И това е напълно разбираемо. Ърбан стилът и декорът включват много креативност, елегантност и преди всичко - чувство за комфорт. Ако сте решили да използвате градския стил при декорирането на любимата спалня, тук сме подготвили няколко интересни съвета, с които да я превърнете в най-красивото място у дома. 

Ако пък имате конкретни идеи, които искате да реализирате, винаги можете да се свържете с доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани в нашия сайт. 


Килимите - чудесното решение за перфектен дизайн

Може и да не го осъзнавате, но килимите могат да направят огромна разлика в спалнята, както и във всяко друго помещение. Килим с по-впечатляващ цвят или шарка може да превърне едно обикновено помещение в малък шедьовър. Точно той е чудесен акцент, който придава характер на стаята по много и специфични начини.

  • Килимът може да бъде поставен под леглото. По този начин краищата на килима ще се показват под него и кътчето ще изглежда като красив остров, на който да релаксирате.
  • Друг вариант е да превърнете килима във фокусна точка и да го поставите в центъра на стаята.
  • Още един любим начин да включите килима в декорацията на спалнята е да го сложите при работното си пространство (или пред огледалото, където правите тоалета си). Повечето спални разполагат с работни места, закътани в ъгъла или пък под прозорец. Добавянето на килим точно в тази част на спалнята, ще "разчупи" обстановката, но в същото време ще направи така, че всичко да бъде в унисон.

Вижте още: Магията на килимите


Леглото - какво да бъде?

Вашето легло е вашето щастливо място! Модерните ърбан легла имат множество вариации при дизайна си. От дървесни рамки до такива с пискюли, от легла, направени от палети до такива с кадифени рамки и акценти. Изберете нещо, което приляга на вашата личност.

  • Дървените легла, например, правят огромно впечатление. Хрумка, която винаги е актуална, е да оградите леглото си в дървени стълбове и да сложите красива завеса, като допълнителен акцент.
  • Леглата от палети също са невероятна идея, която добавя ексцентричност, но и много стил. 

Ако пък не си падате по дървото, то нашите дизайнери с радост ще ви консултират при избора на рамка от кадифе. Кадифето се съчетава идеално в обзавеждането в ърбан стил, пък и винаги е на мода.

Вижте още: 7 ценни съвета за обзавеждане на спалня


Табуретките - основен акцент

Чудите се коя е липсващата част в спалнята ви, която търсите ли търсите? С многофункционалност и разнообразни дизайни, табуретките винаги заемат важна роля в модерното градско обзавеждане. Те са идеална идея за декорация в спалнята.

  • По-популярни от всякога, табуретките в марокански стил са наслада за окото и са функционални, където и да ги поставите.
  • Табуретките, известни също като пуфове, пък, създават сладък, елегантен акцент.
  • Още една идея за ползването на табуретки в спалнята е превръщането им в малка, кокетна масичка за кафе или чай.
  • Друга идея, която е лесна за постигане е, като поставите изкуствена кожа или друг вид текстил по желание върху табуретката. Лесна, интересна и романтична хрумка, която няма да остане незабелязана.


Нощната масичка - красива необходимост

Креативността е най-важното нещо, що се отнася до декор на спалня в ърбан стил. А идеалният начин да я проявите, е като направите нощното си шкафче в урбанистично произведение на изкуството. Модерният урбанистичен стил е лесен за постигане, но само ако използвате правилните акценти.

  • Интересна идея е да смесите дървесината с метал. Това придава загадъчна хармония между градския шик и красивата природа. 
  • Никога няма да сбъркате и със златни тонове и интересно осветление. Добавянето на светещ надпис над масата е страхотна закачка, която е функционална, забавна и много модерна. Ако пък тази идея не ви допада, кристалите, малките саксии с цветя (кактуси, например), както и свещите са чудесен вариант за декорация в ърбан стил.

Идеите за декор на спалня трябва да отговарят на множество желания, нужди и да имат определени удобства. Интериорните дизайнери, регистрирани в нашия сайт са насреща, за да отговорят на вашите желания. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които ще може да сравните и да изберете подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта