Идеи за релаксираща спалня в бохо стил

Публикувано на 23/05/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 29/05/2019 | Видяно 3 617 пъти

Спалнята е най-интимната стая и там всичко трябва да е добре премерено като организация и декор. Хората, които искат да бъдат свободни от ограниченията през деня, да се усещат свободни, да се чувстват прекрасно, могат да се спрат на бохо стила в обзавеждането. Този вид интериор напомня за хипи стила от 70-те години на миналия век, но носи интелектуален заряд чрез докосване до съвременната житейска философия. А спалнята в стил бохо може да бъде обзаведена по различен начин. На пръв поглед изглежда, че интериорът на спалнята в този стил е доста лесен за създаване. Но това не е напълно вярно. Той изисква специално внимание към акцента и отлично чувство за цветово комбиниране на всеки детайл, затова не се колебайте да се обърнете към регистрираните при нас дизайнери за компетентен съвет. 


Специфика на спалнята, решена в бохо стил

Реално елементите на декора в бохемския интериор на спалнята могат да бъдат от най-разнообразни стилове: това са етнически мотиви и ориенталски орнаменти, както и съвсем модерни детайли. Бохо е сложен стил и е необходимо човек да има развито усещане за вкус и мярка, за да се съчетаят толкова много елементи в една спалня. В противен случай се получава тотална безвкусица, която създава хаос, а не хармония.

Една от важните особености на стила бохо в интериора на спалнята е естествеността на материалите и цветовете. Всичко, от пода и стените до най-малките подробности, трябва да бъде направено от естествени материали. Трудно е да си представим бохемски интериор с пластмасови столове, винилови тапети или изкуствени цветя.

Идея: няколко артистично разхвърляни шала създават в спалнята усещане за изключителна индивидуалност.


Чудесни идеи за организиране на спалнята

Понякога в спалнята може да има само матрак на пода и многоцветни възглавници в ориенталски стил, а в друг случай – прекрасно скъпо легло с балдахин. Вариациите могат да бъдат безброй.

Нашият съвет е: ако не искате да превърнете спалнята си в празненство на кича, може да се ограничите до декорация само на леглото: ярка завивка с богати орнаменти и няколко различни като стил възглавници - те ще създадат правилното настроение за стил бохо. Мярката в детайлите е много важна в този случай, за да се избегне неправилната комбинация на цветове и различни елементи.

Създаването на уют в спалнята се постига не само с цветни възглавници, но и с ориенталски орнаментирани пердетата и някои аксесоари. Става дума за вази, настолни лампи, статуетки, гердани, старинни огледала.

Прочетете още: Разкошни малки спални


Какво е подходящо за спалнята още

Ярките детайли са важни, но те трябва да са правилно комбинирани. Използвайте в интериора оригинални дървени столове, маси и скринове.

  • Разбира се, ръчно изработените изделия за декора са неразделна част от спалнята в стил бохо: плетена покривка за леглото, ръчно бродирани възглавници или украшения тип макраме, както и естествена керамика - всичко това е подходящо в бохемската спалня.
  • Полилеи от кадифени или копринени гъкани, цветни фигурки или статуетки, ловци на сънища от канап, пера и мъниста, картини в етно стил, вази с пера. Всички тези артикули са подходящи за декориране на спалня в стил бохо. Те дават неповторимо очарование в спалното помещение.

И ако сте готови да имате такава спалня в апартамента си, то тогава се чувствайте свободни да ползвате най-необичайните и оригинални трикове в дизайна на помещението. Но ако смятате, че няма да се справите сами, свържете се с регистрираните при нас интериорни дизайнери за съвет.

Заявете проект за своята спалня, напълно безплатно и без обвързване, като сравните предложените оферти. След извършване на възложената от вас задача можете да споделите своите впечатления в сайта ни.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта