4 прекрасни спални с индустриален дизайн

Публикувано на 14/01/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 04/02/2019 | Видяно 3 112 пъти

Ако сте привърженици на грубоватия, но непринудено красив вид на помещенията в дома и се чудите как да вмъкнете такъв и в стаята за почивка - то за вас подходящо решение е спалня в индустриален дизайн. Той, сам по себе си, притежава някои неоспорими качества, които го правят все по-предпочитан за съвременните домове. Комфортът от това да не влагате прекалено много старание в изграждането на перфектно измазани и боядисани стени и обзавеждането с чисто нови мебели бързо ще ви накара да се влюбите в индустриалната дизайнерска идея. Разгледайте нашите предложения и почерпете доза необходимо вдъхновение, а когато дойде моментът за действие, знайте, че вътрешните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus, са в очакване на вашите проекти!


Как да комбинирате нежни цветове с груби елементи

Изграждането на елегантна спалня с елементи на индустриален дизайн с минимално количество предмети, които не запушват интериора, е по-лесно отколкото предполагате:

  • Създайте точка на фокус (focal point), където да концентрирате индустриалните елементи максимално, както е посочено на тази снимка.
  • Тук точката на фокус е на заден план на снимката, зад голямото комфортно легло, под формата на стена, изградена от бетонови блокчета, в комбинация с подходящи осветителни тела в сходен стил.
  • Основите пък са съвсем изчистени в максимално най-неутрални цветове, което създава баланс и хармония в спалнята - два изключително важни фактора, които е хубаво да присъстват в помещението за почивка.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят 


Когато сивото е на почит - индустриализмът е добре дошъл

Сивото е често срещано в помещения, в които присъстват характеристики на индустриалния дизайн. Това е така, защото то създава една перфектно неутрална основа, върху която могат да се добавят всякакви елементи по наше усмотрение. В случая изборът на палетно легло с тъмен цвят на дървото и семпла минимална декорация се обединяват, за да пресъздадат усещането, което носи грубият интериорен стил, без да е необходимо да се влагат излишни средства. Вече можете да забележите как един основен компонент, комбиниран с подходящи осветителни тела, може да доведе индустриализма в дома ви лесно и със замах.


Дайте воля на въображението си

Ако пък сте в другата крайност - не се стремите към минимализъм и изчистени детайли, а имате много идеи, които искате непременно да осъществите, ето как да подходите:

  • Създайте проект от еднородни цветове и използвайте предмети със сходни форми. Нека точката на индустриален фокус е една - така ще запазите чувството за подредба.
  • Използвайте фини, елегантни линии в декорацията - семплата геометрия ще бъде ваш пръв помощник.
  • Запазете основите неутрални - бяло, черно, сиво и техни нюанси са най-подходящи за изпълнението на тази задача.
  • Бъдете смели, но внимателни - всяко нещо е хубаво, когато е премерено добре.

Виж още: Как да изберем мебели за спалня, така че стаята да изглежда по-уютна и красива?


Перфектният начин да комбинирате няколко стила

Има различни варианти на интериорни комбинации, от които можете да се възползвате, когато основната задава е внасянето на индустриален дизайн. Една от тях определено е типичната тухлена стена, в присъствието на бели скандинавски детайли. Възползвайте се от възможността да вложите винтидж обзавеждане, което перфектно се вписва в грубите черти на индустриализма, особено когато е съчетано със семпли основи. Не се старайте всичко да е перфектно подредено, но внимавайте да не прекалите с декора.

За да сте сигурни, че взимате правилните решения за вашата спалня - потърсете помощ от специалистите по интериорен дизайн. Заявете своя проект още днес, напълно безплатно, и в кратък срок ще ви изпратим оферти от най-добрите професионалисти. Разгледайте ги, сравнете профилите и оценките от техните клиенти, а след това преценете с кой от тях искате да работите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта