Как да превърнете малката баня в истинско съкровище?

Публикувано на 28/11/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 28/11/2019 | Видяно 3 701 пъти

Всяко малко пространство може да се окаже истинско предизвикателство, дори и за най-оптимистичния човек. Няма място за съмнение, че изборът при дизайн на дома е в пъти по-лесен, ако разполагате със завидно количество квадратура. Майсторлъкът обаче е да се справите блестящо, дори когато стаите не надвишават 10 кв.м. Изглежда ви напълно невъзможно? Грешите!

Повечето бани не са с големина на басейн с олимпийски размери. За жалост не са дори и с размер на една обикновена спалня. Когато банята ви е притеснително малка, пред вас стои предизвикателството - да се отчайвате и да се примирите със ситуацията; или да се вземете в ръце, да активирате въображението си и да сътворите едно малко съвършенство в пределите на вашия дом. Как да стане това, ви показваме днес. Приготвили сме ви няколко съвета, с които малката ви баня ще стане разкошно помещение. В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. 


Цветова схема

Изберете внимателно цветовата схема, която ще използвате.

  • Най-лесният начин банята да изглежда по-голяма е да използвате светли цветове. 
  • Залагайки на черни акценти или аксесоари, рискувате да объркате целия интериор. И определено крайният резултат няма да ви хареса.
  • Използвайте светли цветове за стените и пода, завесата за душ и всички останали аксесоари за банята, които са ви необходими. Това не означава задължително да изберете бяло. Може да заложите на светли тонове, които си подхождат и ще направят банята да изглежда просторна. Такива са розово, лилаво, зелено, синьо, кафяво.

Вижте още: Освежете банята в 5 лесни стъпки


Подредена малка баня - напълно възможно!

Често не обръщаме много внимание на банята и нейната подредба. Имайки предвид, че прекарвате доста време под душа, защо не й придадете по-специален вид?

  • Дори и да подредите всичките си тоалетни принадлежности, отново има опасност да изглежда разхвърляно. Удачен избор е да заложите на органайзер, в който да прибирате цялата си козметика. На пазара се предлага достатъчно богато разнообразие от подобни изделия.
  • Добре би било да комбинирате органайзера с цялостния дизайн на банята. Идеята е освен да изглежда подредено, да бъде и красиво.
  • Изберете шкаф с огледало, който да се намира над мивката, в него приберете по-голямата част от вещите.


И малката баня заслужава доза свежест!

Като говорим за свежест… В малката баня често е влажно и задушно, което допринася и за неприятна миризма. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да се справите с този проблем:

  • Изберете кърпи и хавлии от по-лека и бързосъхнеща материя.
  • Изсушавайте постелката за баня всеки ден.
  • Перете завесата за душ всеки месец.
  • Ако не разполагате с прозорец, отворете вратата поне за около час, след като се изкъпете.
  • Използвайте вентилатор.

Вижте още: Баня в ориенталски стил. Как да го постигнете?


Осигурете допълнително място за съхранение

Почти сме убедени, че не използвате всички продукти и вещи, които се намират в банята ви. Отделете малко време и изберете кои от тях да оставите и кои да изхвърлите. По този начин несъмнено ще освободите допълнително място за неща, които наистина са ви необходими. Имайте предвид, че голяма част от козметичните продукти не е хубаво да се съхраняват в банята, заради влажността на въздуха и температурата. Затова намерете друго място, например шкаф в спалнята или коридора, в което да ги съхранявате.

Малката баня може да не бъде голям кошмар, ако наистина знаете как правилно да я организирате и декорирате. С добри подходи и решения, квадратурата й изобщо няма да е пречка пред вас. Ако вече сте решили, че искате да направите промяна в банята си, обърнете се към професионалистите, които ще ви съдействат! Заявете своя проект напълно безплатно и изберете между изпратените оферти. Оценете вече приключилия ремонт и дайте своя коментар в сайта на MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта