Впечатляващи промени за баня

Публикувано на 26/09/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 18/12/2019 | Видяно 1 385 пъти

Всяка промяна в дома носи ново настроение и създава чувство на удовлетворение, но новата баня може да бъде изключително впечатляващо постижение. Именно поради тази причина към нея се подхожда с особено внимание и подготовка, имайки предвид че това е ремонтът, който отнема най-много средства.

Банята и кухнята са най-използваните помещения във вашето жилище и тяхната промяна оказва най-голямо въздействие върху обитателите на дома, както и върху цялостния облик. Също така банята по-често има нужда от освежаване и нови идеи. Ако вече сте достигнали до тези извод, то ще можем да ви помогнем с някои от тях. В случай че имате нужда от допълнителна помощ, винаги можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus.


Банята е красива, независимо от квадратурата

Това че пространството не е много голямо, не означава, че банята ви не може да изглежда впечатляващо. Дори напротив – можете да предизвикате изненада с това каква естетика може да се постигне именно при такива обстоятелства.

  • В горепосочения случай (от изображението) имаме уют, който се създава, от отличното осветяване, гарантирано и от двата прозореца.
  • Заложено е на естествени светли тонове, които оптически дават по-голямо пространство.
  • Има прекрасното съчетание между дървото и фаянс.
  • Като допълнение са и впечатляващите декоративни елементи - сиво килимче, бели хавлии и дървена масичка. Те идеално пасват на целия интериор.

Всичко, което се очаква от една баня, присъства, дори нещо повече – едно място в дома, където бихте стояли с часове.

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня


В лятна къща или вила, банята е особено важна

С качеството на банята не бива да се правят компромиси, където и да се намира тя. И най-важно е обстановката да бъде комфортна и приятна.

  • Съвсем резонно можете да изберете дървен под в унисон с вратата и декорацията, включително и капака на тоалетната чиния.
  • До ваната може да поставите дървено столче, на което да слагате всичко, което ви е необходимо за една приятна вана в зимните вечери. А през прозореца да се радвате на първите снежинки. Изживяване, което си заслужава известното неудобство на ремонта, докато преобразявате помещението.
  • Обмислете всичко - дори най-дребните детайли. 


Минимализмът е подходящ за съвременната баня

Дори и хората, които не са привърженици на изчистени форми и предпочитат цветни, пищни и разчупени стилове, ще признаят, че за банята известна стерилност е подходяща. Това не означава, трябва да изглежда скучна и безчувствена. Напротив – подобен уклон би трябвало да се избегне, както е направено успешно и на изображението.

  • Основната стена до ваната е изцяло декоративна с камък.
  • Цветовете бягат от чисто бялото, преминават през хладно сивото към кремавото на стената с мивката, шкафчетата и огледалото.
  • Допълнителното осветление също прибавя топлина.
  • Като допълнителен аксесоар е декоративната зеленина. Естетично и изчистено.

Вижте още: Усещане за елегантност чрез минимализъм в интериора

 


Малка промяна в цвета изменя съществено банята

Ако сте решили да обновите банята си и не искате твърде много неща в нея, които да отнемат пространство, едно от решенията е цветови промени и такива, които да разширяват помещението.

  • Промяната на еднотоновото бяло или сиво с редове синьо решително изменя обстановката. Пространството се отваря и избягваме излишната стерилност, дори се добавя известна игривост.
  • За значително разширяване на пространството премахвате шкафове и на тяхно място закрепете метални етажерки и рамки, които са стилни и отлично служат за поставяне на всичко необходимо за една баня.
  • Вместо старата мивка сложете по-малка и стилна, която е поставена на дървен плот, която да добави закачлив акцент в помещението.


Баня в необичайно пространство

Виждали сте го и искате да го направите във вашия дом – баня в помещение, което изглежда като дневна. Единствено присъствието на ваната издава, че това може би е баня. Защо не! Вероятно за някои това изглежда непрактично, но не е непременно така. 

  • Подът е теракот, макар да изглежда като килим;
  • Съседните помещения са свързани и съдържат всичко необходимо за една баня, а стаята с ваната е преходна;
  • Най-голямото предимство е големият прозорец и силната естествена светлина, която обикновено липсва в обикновената баня.
  • Но основното качество е, че е съвсем различно изживяване от типичната баня.

Ако някоя от тези идеи ви вдъхнови за това как да изглежда вашата баня, чудесно! Време е да превърнете желанията в реалност! Не забравяйте, че можете да получите професионална помощ от специалистите, регистриран в платформата MaistorPlus. Не се колебайте да заявите проект напълно безплатно, да сравните офертите и да изберете оптималния за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта